Fødevaresikkerhed

Dansk frugt og grønt indeholder færre pesticidrester end udenlandsk frugt og grønt.

En årlig rapport fra DTU Fødevareinstituttet og Fødevarestyrelsen viser, at der er væsentlig færre pesticidrester i dansk frugt og grønt.

Resultaterne viser, at der blev fundet pesticidrester i 52 pct. af det testede frugt og i 23 pct. af de testede grøntsager fra Danmark. Til sammenligning var der pesticidrester i 69 pct. af det udenlandske frugt og 50 pct. i de udenlandske grøntsager.

DTU Fødevareinstituttet vurderer desuden, at de pesticidrester der findes i det danske frugt og grønt, ikke er farlige for forbrugerne.

Så vil forbrugerne have færrest pesticidrester, skal de vælge de frugter og grøntsager, hvor der står 'DK' som oprindelsesland.

Læs DTU's Rapport Pesticidrester i Fødevarer 2014

Hvordan vælger du frugt og grønt med færrest pesticider?

Få svaret her og hør hvad andre danskere svarer.