Gris og gastro

Madanmelder Helle Brønnum Carlsen har spist sig gennem mange restauranters menukort. Og her støder hun ofte på grisen. Så ofte, at hun har spottet fire tendenser, når det kommer til gris og gastro. Snup dem her.

Dyrevelfærdsmærket er landet: Guide dine kunder

Det statslige dyrevelfærdsmærke er nu rullet ud i køledisken. Se, hvad de forskellige niveauer dækker over.

Trends & inspiration

Danskerne spiser ikke nok frugt og grønt, men der er et stort potentiale i kategorien - især i en tid hvor sundhed er den helt store megatrend.

Forbrugerne vil have tydeligere mærkning af dyrevelfærd

Dyrevelfærd er et ”hot topic” for tiden. Bliv klogere på dine kunders holdning.

Har du styr på dyrevelfærden?

Vi har samlet vores viden om dyrevelfærd ét sted. Få et overblik, så du kan guide dine gæster og kunder.

Styrk dit øko-salg. Kom til workshop 31. maj

GRATIS seminar 31. maj i København

Danskerne tager godt imod nyt, statsligt dyrevelfærdsmærke

Forbrugerne vil guides til at vælge bedre dyrevelfærd. Ny mærkning hjælper dem på vej.

Trend: Fedtforstrækkelsen er på retur

Der er et skred på vej i danskernes forhold til sundhed. Forbud og regler bliver skiftet ud med nydelse og livskvalitet. Og det kan ses i salgstallene. Vi røber, hvordan du hopper med på trenden.

Dansk verdensmesterskab i kødforbrug er en myte

Afblæs alarmen! Den gennemsnitlige dansker spiser ikke for meget rødt kød, viser rapport fra DTU.

Flexitar-bølgen ruller. Eller gør den?

Er flexitar-trenden dødsstødet til markedet for kød? Eller er det bare en modernisering af de mere traditionelle kødfrie dage? Ny analyse kaster lys over det trendy fænomen.

Spis trygt kød trods MRSA

MRSA på kød udgør ikke nogen fare for mennesker. Derfor kan man trygt spise dansk svinekød.

Stort tillykke til branchens allerbedste

De bedste fra fødevarebranchen blev kåret på Fødevaredagen, hvor hele 11 priser blev uddelt. Se de glade og stolte vindere af fagpriserne i 2016.

Sådan finder vi de sunde måltider

Sunde måltider begynder i butikken. Det viser en ny undersøgelse, der har set nærmere på, hvordan landets supermarkeder kan inspirere forbrugerne til sundere aftensmad.

EU fremhæver dansk antibiotikaindsats

Danmark er foregangsland, når det kommer til at tackle problemer med resistente bakterier, konkluderer EU-kommissionen i ny rapport. Læs mere om de danske initiativer.

5 facts om kød og protein

Forbrugerne er vilde med protein, som de forbinder med mæthed og muskler. Læs fem facts om protein, som du kan bruge i markedsføring af kød.

2 ud af 3 danskere bekymrer sig om dyrevelfærd

70 pct. af danske forbrugere bekymrer sig om dyrevelfærdsaspekter, viser en ny undersøgelse. Danskerne lægger menneskelige værdier i dyrevelfærd, lyder en analyse fra Coop og Dyreetisk Råd.

Forbrugerne skal oplyses

Flere år før forventet er danske svineproducenter i mål med at sænke antibiotikaforbruget med 20 %. Men ved forbrugerne det?

Den magiske Gris ønsker god sommer

Livet bør være en fest fyldt med farver, oplevelser og masser af madglæde. Og med bare en lille indsats kan man få så meget mere ud af tingene, hverdagen, måltidet - og ikke mindst grisekødet!

Disse trends påvirker kødforbruget

Hvordan taler kød ind i tidens trends? Ekspert giver bud på, hvilke tendenser kødproduktionen skal være opmærksom på for at ramme morgendagens forbruger.

Det startede med to kalve...

Hvad kan et hammerslag på 20.500 kr. føre med sig? I Odense Kommune er svaret højere arbejdsglæde, mindre madspild og bedre dyrevelfærd.

Dyrevelfærden får et nøk i den rigtige retning

I dag lanceres det nye statskontrollerede dyrevelfærdsmærke for svinekød. Landbrug & Fødevarer bakker op om mærket, der giver forbrugerne bedre muligheder for at vælge dyrevelfærd til.

Udskæringer: De kan få Nøglehullet

Udnytter du muligheden for at ernæringsmærke kyllinge-, grise- og okseudskæringer med Nøglehullet? Se de mange produkter der kan mærkes.

Danskernes kødforbrug er bedre end sit rygte

Danskerne spiser mindre kød end flere rapporter viser, og mængden af rødt kød på de danske tallerkener er heller ikke alarmerende højt.

Coop: Økokyllinger vil fortsætte fremmarchen

En kombination af billigere produktion, større efterspørgsel og en lavere avance har sænket prisen på økologiske kyllinger i Coop's butikker. Prisnedgangen vil fortsætte lidt endnu, mener Coop's ansvarlighedschef.

Antibiotikaforbruget i dansk svineproduktion er igen faldet

De danske svineproducenter har reduceret forbruget af antibiotika med over fem procent fra 2014 til 2015, og forbruget af tetracyklin er reduceret med yderligere 11 procent - det fremgår af Fødevarestyrelsens opgørelse for 2015.

Kødpålæg dominerer fantasiløse skolemadpakker

Spegepølse og leverpostej er fast inventar i skolebørns madpakker - til trods for at myndighederne vil have danskerne til at spise mindre forarbejdet kød, viser ny DTU-rapport. Eksperter kalder på større kreativitet hos madpakkesmørerne.

I mål med 20 pct. lavere antibiotikaforbrug

Forbruget af antibiotika i den danske svineproduktion er faldet markant igennem de seneste år. Nye tal for antibiotikaforbruget i 2015 viser, at svinebranches målsætning om en reduktion på 20 pct. inden 2020 allerede er nået.

Nye og forbedrede danske kvægstalde

Danmark giver landbruget yderligere 110 mio. kr. i støtte til modernisering af kvæg-stalde. Pengene skal gerne udløse investeringer for 1 mia. kr. og sætte gang i 400 byggeprojekter.

Hvor i landet findes Årets bedste ret med Gris?

Kender du en restaurant, der kan noget særligt med gris? Så giv os et tip, og deltag i konkurrencen om en middag for to på årets vinderrestaurant.

Flyttedag i køddisken

Den selvbetjente slagterafdeling gemmer på potentiale for mersalg. Det viste et pilotprojekt, gennemført af Landbrug & Fødevarer.

Hvad er særligt ved dansk gris?

Det kan du finde ud af, ved at tage et kig i den netop opdaterede og elektroniske benchmark-analyse.

Flest spiser kylling til aftensmad

Kyllingefilet ender hyppigst på danskernes middagstallerken, afslører ny undersøgelse fra Landbrug & Fødevarer. Årsagerne til førstepladsen er bl.a., at frygten for bakterier er aftaget, lyder eksperternes vurdering.

5 facts om kød og kræft

Forarbejdet kød sættes i skammekrogen i efterårets WHO-rapport, men billedet er mere nuanceret end som så. Bliv klog på hvad der er op og ned i den historie.

Her er årets bedste retter

13 top-restauranter dystede på bedste ret med gris. Se vinderne og læs om årets tendenser i den højere gastronomi.

Kød er en naturlig del af en balanceret kost

WHO har offentliggjort en ny rapport, der beskriver relationerne mellem indtag af rødt kød og udvikling af kræft.

Årets ret med gris

10 dommere fra gastronomiens verdens var på hård prøve, da de stod over for 13 unikke smagsindtryk i Årets ret med gris.

Svineproducenter står 100 procent bag fælles ’Topmødeerklæring – bedre velfærd for svin’

Som et led i at øge overlevelsen af pattegrise i de danske stalde, har danske svineproducenter indledt et ambitiøst samarbejde med Dyrlægeforeningen.

WHO offentliggør rapport om kød og cancer

Der er en forventet sammenhæng mellem indtag af kød og udvikling af tarmkræft, viser en WHO-rapport, der bliver offentliggjort senere denne måned.

Thise-kød i køledisken til juli

Fra sommeren 2016 sælger Coop også kød fra Thise, der med sit stærke brand nu udvider med egen kødproduktion. Det er et naturligt næste skridt for det traditionsrige mejeri, lyder forklaringen. De allersidste underskrifter skulle komme på plads her i efteråret.

Flere resistente bakterier i udenlandsk kød

I et europæisk perspektiv er den danske antibiotikadebat overdreven, mener flere eksperter og peger på, at risikoen for at blive smittet af resistente bakterier er højere, når man spiser udenlandsk kød.

Derfor er kød super-food

Kød har fået skylden for mange ting, men her kommer 7 gode grunde til at kødet fortjener en plads på tallerkenen.

Forbrugerne: Kylling er sundere end rugbrød

Gang på gang viser analyser af de danske forbrugere, at de især elsker kylling, fordi det er sundt. Men hvad så hvis vi sammenligner kylling med andre rigtig sunde fødevarer? Så vurderes kylling faktisk også sundere end flere af dem.

Kylling slår rugbrødet i ny sundhedsanalyse

Det hvide, magre brystkød fra kyllinger er sundere end rugbrød og kartofler, vurderer danskerne i en ny sundhedsundersøgelse fra L&F. Kyllingens positive ry er velfortjent og lidt misforstået, siger kostekspert.

Sommervarmen sætter pres på klimaanlæg i svinestalden

Klimaanlæg og kolde brusebade køler de danske svin ned, når temperaturen går op. Svin kan nemlig ikke svede og bliver stressede i sommervarmen. Det stiller store krav til et ordentligt indeklima i stalden.

Svinekød har greb i folkelighed ikke sundhed - og hvad så?

Danskerne forbinder kylling, men ikke grisekød, med sundhed, peger en ny undersøgelse på. Men spørgsmålet er, om det er vigtigt, for meget peger på, at markedsandele i fremtiden bliver flyttet på tillid og ikke sundhed.

Forsker: Antallet af aflivede jerseykalve kan halveres på fem år

Over 30.000 jerseykalve bliver aflivet om året i danske landbrug, fordi de ikke har nogen nytteværdi, men to metoder er ved at være så udviklede, at de ifølge en forsker kan halvere tallet på fem år.

Er det farligt at spise kød med MRSA?

MRSA på kød udgør ikke nogen fare for mennesker. Se, hvad du kan fortælle dine gæster og kunder.