Gris

Spis gris

Derfor siger vi gris

Landbrug & Fødevarer har siden 2012 lavet regelmæssige forbrugerundersøgelser. Vi interesserer os for forbrugernes adfærd og holdninger.  

I 2015 undersøgte vi for første gang forbrugernes holdning til svinekød vs grisekød. Rigtig mange – særligt unge forbrugereer forvirrede omkring tilberedning af gris og er generelt usikre på, hvordan man laver mad med gris. Da grisen er en stor del af dansk madkultur, ønsker vi at hjælpe forbrugerne med at få et godt resultat på tallerkenen.

Tager man et kig på gastro-scenen, så kan man se, at ordet gris i flere år har været anvendt på menukortet – også på toprestauranterne. En anden undersøgelse viser, at når unge søger efter retter, opskrifter og anden information om grisekød, så søger de på ordet 'gris'. De unge er nutidens og fremtidens forbrugere, og derfor har vi valgt at tilpasse sprogbrugen i kategorien.  

En ændring i sprogbrug tager tid, så det er naturligt, at nogle kunder vil undre sig over, at svinekød nu er blevet til gris. Men nu er vi startet – Vi siger Spis Gris.