Materialer


Grøntsagsprofiler

Hvad bruger dine kunder bladselleri, pastinakker og græskar til? Og hvad syntes de egentlig om hvidkål og rødbeder? Det røber en stor samling nye grøntsagsprofiler. Dyk ned i profilerne og bliv klogere på forbrugernes syn på gulerødder, tomater og salathoveder - eller nogle helt andre grøntsager, som du gerne vil skabe mersalg af.

Frugt og grønt

Download Grøntsagsprofiler

Køb ind med hjertet og skab bedre dyrevelfærd

Folder om dyrevelfærdsmærket, som er udviklet af Fødevarestyrelsen i samarbejde med en lang række partnere. Dyrevelfærdsmærket gør det nemt at vælge det niveau, der passer dig, når du står ved køledisken.

Download Folder om dyrevelfærdsmærket

Salg af fødevarer til foodservicemarkedet

En fjerdedel af danskernes fødevareforbrug sker i foodservice. Men hvad dækker foodservice egentlig over? Og hvordan kan du afsætte dine varer hertil? Det stiller ny guide skarpt på. Guiden er målrettet mindre producenter af lokale og økologiske produkter.

Download guiden Salg af fødevarer til foodservicemarkedet

All in one

Læs om fem tiltag, der placerer dansk grisekød i toppen.

Gris, Produktion

Download All in one

Faktaark om okse- og kalvekøds miljømæssige bæredygtighed

Se faktaark, som zoomer ind på okse- og kalvekød i et miljømæssigt bæredygtigt perspektiv.

Produktion, Bæredygtighed, Kalv, Okse

Download All in one

Griseliv og svinekød

Hvad er en polt - og hvad er en gylt? Bliv klogere på grisens liv og hvad den bliver til, efter den er slagtet.

Gris, Produktion

Download Griseliv og svinekød

Protein fra vegetabilske og animalske fødevarer

Hvad er egentlig forskellen på, om protein kommer fra vegetabilske eller animalske fødevarer? Og er nogle proteiner bedre end andre? Det kan du læse meget mere om her.

Sundhed, Kød

Download Protein fra vegetabilske og animalske fødevarer

Rapport om kød, muskelproteiner og co-produkter

Vidste du, at hydrolyseret protein fra kød-co-produkter har andre egenskaber i berigelse end hydrolyseret protein fra mælk - og at det kan bruges i ”det varme og salte køkken”? Dyk ned i kødets mange facetter og egenskaber.

Sundhed, Kød

Download rapport om kød, muskelproteiner og co-produkter

Statistik 2015 Fjerkræ og æg

Hvordan står det til med æg- og fjerkræsproduktionen i Danmark? Find information om produktion, afsætning og forbrug.

Statistik, Æg, Fjerkræ

Download Statistik 2015 Fjerkræ og æg

Statistik 2015 Grisekød

Hvad er status i den danske produktion af grise? Find statistikker over besætninger, slagtninger, eksport og meget mere lige her.

Statistik, Gris

Download Statistik 2015 Grisekød

Statistik 2016 Okse- og kalvekød

Find statistikker over kvæg- og oksekødssektoren i både Danmark, EU og verden. Find blandt andet information om struktur, bestand, produktion og priser.

Statistik, Okse, Kalv

Download Statistik 2016 Okse- og kalvekød

Statistik 2015 Mejeri

Find masser af statistikker over den danske mejeribranche – blandt andet råvaregrundlag, produktion, priser og forbrug af mejeriprodukter.

Mejeri, Statistik

Download Statistik 2015 Mejeri

Tilberedning af magert kød, så det bliver saftigt og mørt

Guide til, hvordan du tilbereder magert kød, så det bliver både saftigt og mørt – hver gang. Dækker både over stegning i ovn og på pande.

Kød, Tilberedning

Download Tilberedning af magert kød, så det bliver saftigt og mørt

Udskæringsplanche - Gris

Har du styr på grisen? Ellers kan udskæringsoversigten her høre dig klogere. Den kan printes i A3, så den er lige til at hænge op.

Gris, Udskæringsoversigt, Tilberedning

Download Udskæringsplanche - Gris

Udskæringsplanche - Kalv

Hvor sidder cuvetten – og hvad er medaljoner skåret af? Se, hvor de forskellige udskæringer fra kalven kommer fra.

Udskæringsoversigt, Tilberedning, $name, Kalv

Download Udskæringsplanche - Kalv

Udskæringsplanche - Okse

Hvilke udskæringer fra oksen er bedst til braisering? Og hvad skal du vælge, hvis der skal bøf på menuen? Dyk ned i de mange udskæringer og få overblik over oksekødet.

Udskæringsoversigt, Tilberedning, $name, Okse

Download Udskæringsplanche - Okse

Vidste du at - 28 g protein

Se, hvor meget 28 gram protein fylder, afhængig af, hvilken kilde det stammer fra. Du bliver garanteret overrasket!

Sundhed, Kød

Download Vidste du at - 28 g protein

Vidste du at - protein

A3

Har du helt styr på protein? Ellers kan du få et godt indblik i et af tidens hotte makronæringsstoffer her. Protein-oversigten kan printes i A3, så den er lige til at hænge op.

Sundhed, Kød

Download Vidste du at - protein

5 facts om kød og protein

Hvorfor skal vi spise protein, og hvilke fødevarer er gode kilder til protein? Find information om protein her - oversigten kan printes i A3, så den er lige til at hænge op.

Download 5 facts om kød og protein

Kvalitetshåndbog, gris

Dansk grisekød er kendt for kvalitet og sikkerhed - men hvad skyldes succesen? Find information om alle dele af den danske grisekødsproduktion.

Download Kvalitetshåndbog, gris

Kvægbrug i verdensklasse

Vil du vide mere om den danske kvægbranche? Find svar på en lang række spørgsmål om erhvervet.

Download Kvægbrug i verdensklasse

Benchmark: Dansk slagtekyllingeproduktion i et internationalt perspektiv

Har du styr på den danske slagtekyllingeproduktion, og hvordan vi står sammenlignet med andre lande underlagt sammen EU-lovgivning. Find information om produktion, dyrevelfærd m.m.

Download Benchmark: Dansk slagtekyllingeproduktion i et internationalt perspektiv

Økologiens ØBC

Det danske røde Ø-mærke er kendt af 98 pct. af forbrugerne. Men har du styr på den økologiske produktion? Find information om økologien fra Ø-Z.

Download Økologiens ØBC

Kylling: Fra jord til bord

Har du styr på slagtekyllingens vej fra jord til bord? Dyk ned i de mange facts om bl.a. produktion af slagtekyllinger og kylling i kosten.

Download Kylling: Fra jord til bord