Fede oste er langt sundere end deres rygte

Fuldfede oste med masser af mættet fedt burde alt andet lige have en negativ effekt på sundheden. Men sådan hænger det ikke sammen, lyder konklusionen fra en gruppe forskere, der har set på samspillet mellem næringsstofferne i udvalgte fødevarer

Mælken fejres over hele verden

Torsdag den 1. juni er Mælkens Dag, og folk over hele kloden opfordres til at ’Raise a glass’ (’skål for mælken’). Herhjemme benytter Mejeriforeningen dagen til at få de unge i tale.

6 om dagen

Danskerne får for lidt frugt og grønt til dagligt – især indtagelsen af grøntsager er for lille.

Trend: Fedtforstrækkelsen er på retur

Der er et skred på vej i danskernes forhold til sundhed. Forbud og regler bliver skiftet ud med nydelse og livskvalitet. Og det kan ses i salgstallene. Vi røber, hvordan du hopper med på trenden.

Æg er lig med sundhed, mener flere og flere danskere

Hvad tænker dine kunder om æg? Og hvad er status på kolesterolmyten? Ny undersøgelse tager temperaturen på danskernes holdning til æg - og afslører, at sundhed, hurtighed og nemhed er buzzwords.

En ost er jo meget mere end bare "mild" eller "stærk"

Ost er en meget nuanceret fødevare, der kan indeholde over 600 forskellige smagsstoffer, fortæller sensoriker Lisbeth Ankersen. Hun har kortlagt smagen af danske, irske og franske oste og håber, at det kan inspirere folk til at gå på opdagelse i det enorme smagsunivers.

Danske æg og kyllinger er nu fri for salmonella

Du kan trygt vejlede dine kunder til at spise dansk kylling og danske æg – også uden at opvarme æggene. Her har antallet af salmonellainfektioner nemlig aldrig været lavere og er nu stort set udryddet.

Britisk ost vinder international mejeridyst

En lagret cheddar sikrede det britiske Arla-mejeri Taw Valley Creamery sejren i ostekategorien under International FOOD Contest 2016. Det er andet år i træk, at mejeriet vinder.

Æggeindkøb er præget af vaner og værdier

Det er langt fra tilfældigt, hvilke æg forbrugerne lægger i kurven. Pris og kvantitet er oftere indkøbsdrivere for 18-29-årige, mens 30-40-årige prioriterer økologi og dyrevelfærd, viser ny undersøgelse.

Ny kampagne: Jeg Elsker Æg

Knap 15 % af danskerne forbinder æg som en god kilde til vitaminer og mineraler. Ny kampagne sætter fokus på ægget som naturens vitaminpille.

Arla lancerer gastronomisk mejeriserie

Den nye økologiske mejeriserie Essens består af seks mejeriprodukter, hvor der er lagt vægt på smagsoplevelsen.

Mælk er for livet

En ny kampagne fokuserer på mælk som en naturlig og sund drik for mennesker gennem hele livet.

Endrup mejeri indleder samarbejde med COOP

Fra slutningen af september skal det lille Andelsmejeri Endrup levere oste og syrnede produkter til Danmarks største detailvirksomhed.

Danskerne vil have Ø-mærket mælk og ost

Økologi er det vigtigste valgkriterium for forbrugerne, når de shopper i mejeri-afdelingen. Pris og friskhed følger efter, viser ny analyse.

Mælken skal være dansk

Mælk kommer ind på en førsteplads, når danskere skal vælge, hvilke varer der være produceret i Danmark. Det viser en ny undersøgelse fra analysevirksomheden Nielsen.

Fuldstændig fejlcastet

Havde det ikke været for Thylejren, var Thise Mejeri efter alt at dømme gået glip af sin markante salgschef Mogens Poulsen.

En på skallen til kolesterolmyten

Danskernes opfattelse af æg har flyttet sig de senere år. Færre forbinder æg med forhøjet kolesteroltal.

Flere mikro-mejerier på vej

Flere mikro- og gårdmejerier, mejeriudstyr på leasingkontrakter og stigende efterspørgsel på unikke smagsoplevelser. Sådan lød en række bud på den nære fremtid for danske mejerier, da Mejeribrugets Dag onsdag satte fokus på udviklingstrends i branchen.

Fede mejeriprodukter på vej frem i USA

Ny forskning, der viser, at mælkefedt har sunde egenskaber, har medvirket til en stigende interesse for fede mejeriprodukter i USA.

Mere øko-ost til danskerne

Flere varianter og discountkædernes øko-fokus har øget salget af gul, økologisk ost på det danske marked.

Myter om æg preller af på unge

Unge mellem 18-29 år øger deres forbrug af æg. De søger sunde og proteinrige alternativer, viser ny analyse. Se hvordan danskernes forbrug ser ud lige nu.

Rå mælk til madeksperterne

Rå mælk indgår i både forret og dessert, når superligaen indenfor dansk gastronomi mødes ved en gallamiddag og kårer Årets Ret.

Der er plads til smør i den daglige kost

Lidt smør på brødet er helt OK, hvis du er sund og rask. Det konkluderer ny dansk forskning, der påviser, at smør ikke kun øger ’det dårlige’, men også ’det gode’ kolesterol i blodet.

”Amerikanerkæde kunne inspirere til at håndtere mælkekrisen”

Eksperter roser Rema 1000 og Dagrofas støtte til danske mælkebønder, men peger på, at de og alle andre i Danmark kunne have gavn af at reagere, inden krisen lander. Whole Foods Market i USA kunne være forbilledet.

Historisk lave mejeripriser rammer landmænd hårdt

Lave mælkepriser, der ifølge nye tal fra FAO har været faldende siden starten af 2014, betyder underskud hos de danske mælkeproducenter. Trods den historisk dystre situation tror eksperter på fremtiden for dansk mælkeproduktion.

Sundhedsparadoks: Gamle Ole er bange for fedt men ikke for ost

De ældre generationer har mere tillid til ostens sunde egenskaber, end de yngre, viser nye tal fra L&F. Det kan skyldes stædighed og en nydelseskultur hos de ældre, mener eksperter.