Unge deler viden om økologi med medstuderende

12 Økologiske Food Fighters har været på tur gennem landet, hvor de har oplevet økologien på nærmeste hold. Nu skal de dele deres viden med medstuderende på landets erhvervs- og landbrugsskoler til Øko-Fights.

Unge studerende på landets erhvervs- og landbrugsskoler skal have mere viden om økologi. Det får de fra deres medstuderende, der i begyndelsen af maj var på en inspirationstur gennem det økologiske landskab.

 

På turen rundt i landet mødte årets team af Økologiske Food Fightere både landmænd, virksomheder og restauranter, der brænder for at arbejde med økologi. Nu skal de dele deres viden med klassekammerater til Øko-Fight-arrangementer.

 

Og det er helt bevidst, at teamet skal ud og formidle deres viden videre, siger Anne Buus Falkesgaard, som er konsulent i Landbrug & Fødevarer og projektleder for Økologiske Food Fighters:

”De Økologiske Food Fighters skal formidle viden om mad og råvarer til forbrugere hver dag, når de er færdiguddannede. Derfor klæder vi dem på til at dele deres viden om økologien gennem arrangementerne på skolerne.”

Deler viden med over 300 medstuderende
Der afholdes tre Øko-Fights, hvor der tilsammen deltager over 300 elever. De tre Øko-Fights er udformet som orienteringsløb, hvor deltagerne deles op i hold. Holdene skal igennem seks poster, som årets Økologiske Food Fighters faciliterer og selv har udviklet på baggrund af ét af deres besøg fra inspirationsturen.

Årets Økologiske Food Fighters har forskellige baggrunde – men fælles for dem alle er, at de er ved at uddanne sig til en karriere i fødevarebranchen. Det samme gør sig gældende for deltagerne til Øko-Fights. Og det er der en god forklaring på, siger Anne Buus Falkesgaard:

”Der deltager minimum elever fra to forskellige uddannelsesretninger til vores Øko-Fights. Til nogle af arrangementerne er mange flere uddannelsesretninger repræsenteret. Mikset skal være med til at øge tværfagligheden, så deltagerne kan sparre med hinanden undervejs og få indsigt i hele kæden fra jord til bord.”

Tid og sted for de tre arrangementer er:
Mandag den 14. maj på Aalborg Tech College kl. 12.30-15.30
Tirsdag den 15. maj på Bygholm Landbrugsskole kl. 12.30-15.30
Onsdag den 16. maj på Landbrugsskolen Sjælland kl. 12.30-15.30

Årets Økologiske Food Fighters
Årets Økologiske Food Fighter-team rummer både ernæring- og sundhedsstuderende og slagter,- ernæringsassistent-, landbrugs- og produktionslederelever. Se, hvem der er årets Økologiske Food Fighters:

Rikke Nejlund Larsen, 23 år, Gourmetslagterelev med speciale i delikatesse, Tech College Aalborg
Laura Futtrup, 17år, Gourmetslagterelev med speciale i delikatesse, Tech College Aalborg
Lina Kuhlmann-Madsen, 24 år, Ernæring- og sundhedsstuderende, VIA University College, Aarhus
Karen Kortbæk, 24 år, Gourmetslagterelev med speciale i delikatesse, Aarhus TECH
Peter Mølgaard Bjergø, 25 år, Ernæringsassistentelev, Syddansk Erhvervsskole, Vejle
Mechela Beth Elefsen, 27 år, Ernæringsassistentelev, Hotel- og Restaurantskolen, Valby
Anders Nygaard Pedersen, 20 år, Produktionslederelev, Asmildkloster Landbrugsskole, Viborg
Linea Sandgren, 21 år, Ernæring- og Sundhedsstuderende, VIA University College, Aarhus
Maria Skov, 24 år, Studerende Global Nutrition and Health, Via University College, Aarhus
Christian Cæsar Villumsen, 20 år, Landbrugselev, Asmildkloster Landbrugsskole
Morten Jensen, 18 år, Landbrugselev, Bygholm landbrugsskole, Horsens
Steffen Jørgensen, 25 år, Gourmetslagterelev, ZBC Slagteriskole, Roskilde

Følg med
Der bliver delt billeder fra de tre Øko-Fights på Facebooksiden "
Økologiske Food Fighters" og Instagramsiden "dkfoodfighters". Her kan du også finde billeder fra de Økologiske Food Fighters tur rundt i det økologiske Danmark.

For mere information, kontakt Anne Buus Falkesgaard på anfa@lf.dk, 61543765.

Projektet er støttet af Fonden for Økologiske Landbrug.