Kødakademiet
En branchedag fyldt med høj energi og faglighed!
27.08.2024

Kødakademiet, organiseret af Landbrug & Fødevarer, er en inspirerende branchedag fyldt med livlige diskussioner om aktuelle kødtrends og forbrugeradfærd.
I 2024 blev det bekræftet, at kød fortsat spiller en central rolle i de danske måltider, samtidig med at forbrugerne i højere grad ønsker at prioritere kvalitet frem for kvantitet. Sundheds- og klimaaspekterne blev diskuteret som vigtige faktorer, der åbner op for nye muligheder i branchen.
I 2025 går programmet helt tæt på kødkategorien, med stærke oplægsholdere og spændende talks om alt fra sortimenter og take-away, til kundeadfærd og de nyeste forbrugertrends!
Deltagerne udvælges af de enkelte kæder i samarbejde med Landbrug & Fødevarer. Programmet for 2025 er under udvikling, og vi glæder os til at præsentere det snart. I mellemtiden kan du lade dig inspirere af sidste års program.
Kontakt

Læs mere

Livet som gris
Dyrevelfærd er et buzzword. Men hvordan vejleder du dine kunder i forhold til dyrevelfærd, når de står ved køddisken? Og hvad du kan fortælle dine gæster om det kød, I bruger i dit køkken, når det kommer til dyrevelfærd? Få et overblik her.

Smag & tilberedning
På denne side kan du finde information om tilberedning af kød, smag og sensorik samt forskellige griseracer og krydsninger

Fokus på jernmangel med World Iron Awareness Week
Hvis ikke behovet for jern bliver dækket, kan man risikere at udvikle jernmangel. Jernmangel er den mangeltilstand, som flest mennesker på globalt plan lider af. Op til 40% af danske kvinder har jernmangel i større eller mindre grad. 75% af de 18-35-årige kvinder angiver et indtag på under gennemsnitsbehovet (1). Jernmangel kan heldigvis forebygges, og det er vigtigt at få tilstrækkeligt jern gennem en sund og varieret kost.

Kød & sundhed
Forskere er langt fra enige om, hvilken betydning kød har for vores sundhed. Ny undersøgelse peger på, at en samlet sund kost betyder mere end mængden af kød.