grønne bønner

Grønne bønner

Grønne bønner, også kaldet haricot verts, er fyldt med proteiner, fibre samt vitaminer og mineraler. Hvis man damper eller blancherer grønne bønner bibeholder bønnerne flere af de gode vitaminer og mineraler. Grønne bønner er i sæson fra juli til september og bruges i alt fra stuvninger, gryderetter, salater og andre kolde retter.


Ernæringsanprisninger

Du må skrive følgende om grønne bønner

 

Kilde til

Højt indhold af

  • Vitamin C
  • Folat
  • Vitamin K
  • Fibre
  • Folat
  • Molybdæn
  • Fibre
  • Protein
  • Molybdæn
 
  • Protein
 

 

Læs mere om ernæringsanprisninger.

Sundhedsanprisninger

Grønne bønner er fyldt med gode sager, som gavner både knogler, nervesystem, immunsystem og hud. 

 

 

Vitamin C 

  • Bidrager til normal dannelse af kollagen, der har betydning for normalt fungerende blodkar, knogler, brusk, tandkød, hud og tænder
  • Bidrager til nervesystemets normale funktion

Vitamin K

  • Bidrager til at vedligeholde normale knogler

Folat

  • Bidrager til immunsystemets normale funktion

 

Hent ark med udsagn som må bruges i forbindelse med sundhedsanprisninger 

 

 

Øvrige anprisninger

Produceret eller dyrket uden brug af plantebeskyttelse

Der findes regler for hvad man må anprise i forhold til om grøntsagen er produceret eller dyrket uden brug af plantebeskyttelse.

Læs mere her.

 

Lokalt produceret

Er grøntsagen lokalt produceret og hvornår må man sige at noget er lokalt produceret?

Læs mere her.  

 

Dansk

Der findes regler for hvornår man må anprise at en grøntsag er dansk.

Læs mere her.

 

Dyrket ved brug af biologisk bekæmpelse

Der findes regler for hvornår man må anprise at en grøntsag er dyrket ved brug af biologisk bekæmpelse.

Læs mere her.


Vil du vide mere?

Opskrifter med grønne bønner