Trends & inspiration

Danskerne spiser ikke nok frugt og grønt, men der er et stort potentiale i kategorien - især i en tid hvor sundhed er den helt store megatrend.

Sundhed er den helt store megatrend. Hele 75 pct. af danskerne siger, at de gerne vil leve sundere, og de kategoriserer entydigt frugt og grønt som værende sundt.

Tal fra GFK viser, at danskerne giver mere plads til frugt og grønt i indkøbskurven. Fra august 2015 til juli 2016 købte danskerne i gennemsnit for 2.624 kroner frugt og grønt. Sidste år blev der til sammenligning brugt for 2.475 kroner.

Danskerne spiser dog stadig ikke nok frugt og grønt, og derfor er der store muligheder for frugt- og grøntkategorien, hvis man formår at inspirere og gøre det nemt for danskerne at spise sundt.

Otte fødevaretrends
Landbrug & Fødevarer har identificeret otte fødevaretrends, som findes netop nu. Alle otte fødevaretrends har tråde over til frugt- og grøntkategorien. Flexitar-, vegetar- og veganer-tendensen er desuden trends som er på vej frem. 

Trend: plant plate

Læs mere: Det hitter på madscenen i 2017

 

Forstå dine grøntsager - bruger du anprisningerne rigtigt?

Grøntsagsprofiler

Øg dit salg med grøntsagsprofiler
Hvad bruger dine kunder bladselleri, pastinakker og græskar til? Og hvad synes de egentlig om hvidkål og rødbeder? Det røber en stor samling nye grøntsagsprofiler. Dyk ned i profilerne og bliv klogere på forbrugernes syn på gulerødder, tomater og salathoveder - eller nogle helt andre grøntsager, som du gerne vil skabe mersalg af.

Find alle grøntsagsprofilerne her

Materialet er en del af en grøntsatsanalyse, som Måltidspartnerskabet og partnerne DSK, Coop og Landbrug & Fødevarer står bag. Analysen blev præsenteret på Fødevaredagens frugt- og grøntspor 2017. 

Inspiration

Danskerne vil gerne spise mere frugt og grønt, men de mangler viden og inspiration.

Sæsons's hjemmeside kan du finde viden om frugter og grøntsager og få inspiration til tilberedning og anvendelsesmuligheder - som du alt sammen kan formidle videre til dine kunder.

Læs eksempelvis om græskar eller æbler.

Få viden om, hvornår forskellige frugter og grøntsager er i sæson.