Brug pølsen - dansk pølseret

Hvordan bruger du pølsen? Martin Skaalum har givet sit bud på sommerens ret. En dansk version af den svenske pølseret. Let som den danske sommer, med pølsen i centrum.

3 personer

 Ingredienser 

400 gram kålpølse

400 gram skrællede kartofler

1 skalotteløg

2 æbler i tern

30 gram honning

30 gram æbleeddike

2 spsk. Sennep

50 gram smør

½ bundt kørvel plukket

½ bundt estragon plukket

1 bakke cherrytomater i forskellige farver

 

Syltede løg

2 rødløg

1 dl. Vand

1 dl. Sukker

1 dl. Eddike

 

Løvstikkesalsa

2 bundter løvstikke

100 gram daggammelt hvidt brød

½ dl æbleeddike

1 spsk. honning

2 dl olie

 

 

Syltede løg 

Start med de syltede løg, vand, sukker og eddike sættes over i en gryde. Imens lagen kommer til kog, pilles rødløgene, de halveres og skæres i tynde skiver. Når lagen koger hældes den varme lage over løgene. Lad løgene trække i en halv time inden de sættes på køl. Laves minimum 1 time før retten serveres og gerne dagen før hvis det er muligt.

 

Løvstikkesalsa

Alle ingredienser til salsaen køres på foodprocessor til ensartet konsistens. Smages til med salt og peber og kommes på køl.

 

Dansk pølseret

Steg pølserne ved lav varme til de får sprødt skind, imens pølserne steger pilles løget og hakkes fint. Når pølserne er stegt skæres de i 3 centimeter tykke skiver.

Skær ligeledes kartoflerne i 3 centimeter tykke skiver og sæt dem over at koge i koldt vand. Imens smeltes smør i en gryde, når smørret er smeltet, tilsættes honning, sennep og æbleeddike, pisk det godt sammen til homogen masse. Når kartoflerne er kogt, vendes de forsigtigt sammen med smørblandingen, indtil smørblandingen ligger sig som en cremet hinde rundt om kartoflerne. Så vendes æbler, skalotteløg og pølser i, det anrettes på fad med de plukkede krydderurter, halverede tomater og syltede løg over sig. Ved siden af serveres løvstikkesalsa.