Brug pølsen - In´madspølse

Snup denne måneds ”brug pølsen” opskrift og kast dig ud i at lave din egen in’madspølse.

Indmadspølse

Det skal du bruge: 

Ca. 35 stk. 

In'Madspølser 
1,5 kg bov fra gris 
400 g snitter 
150 g hjerte 
150 g tunge 
150 g lever 
2 kviste frisk timian 
2 kviste rosmarin 
6 æggehvider 
2 løg, fint hakket 
2 fed hvidløg, fint hakket 
18 g salt pr. kg 
5 g peber pr. kg 
Smør til stegning

  

In’madspølse fremgangsmåde 
Hak kødet. Hvis muligt, så hak det skære kød på 2 mm og resten på 5 mm hulskive. Skær indmad i små tern og sautér indmad og timian i smør på en pande. Afkøl indmad og bland i farsen. Tilsæt rosmarin, æggehvider, løg, hvidløg salt og peber. Ælt godt. Stil på køl i 2 timer. 
Stop i grisetarm. 
Kog ved 80 grader i 35 minutter. 
Der bliver ca. 35 stk. pølser af portionen. 

 

Steg eller grill pølserne lige før servering