Forbrugerne: Kylling er sundere end rugbrød

Gang på gang viser analyser af de danske forbrugere, at de især elsker kylling, fordi det er sundt. Men hvad så hvis vi sammenligner kylling med andre rigtig sunde fødevarer? Så vurderes kylling faktisk også sundere end flere af dem.

- I en ny sundhedsundersøgelse fra Landbrug & Fødevarerundersøgelsen vurderer 69 % af danskerne, at kylling er særligt sundt. Kylling vurderes dermed sundere end både rugbrød, skyr og grøn te, men også svinekød og oksekød.

- 78 % af danskerne ville spise mere kylling, hvis de ønskede at leve sundere.

- Kylling opleves sundere blandt andet fordi kylling typisk indgår i aftensmåltider, som får forbrugerne til at føle sig sunde, og det i højere grad end de øvrige kødtyper.

- Det er desuden interessant at se nærmere på de enkelte kyllingeudskæringer, da de opfylder forskellige behov hos forbrugerne. F.eks. er det særligt udskæringen brystfilet, der forbindes med sundhed.

Læs mere om undersøgelsens resultater

Sådan ser det røde mærke i detailhandlen ud

Populær kylling

Danskerens forbrug af fjerkrækød er stigende, og det skyldes primært et stigende forbrug af kylling.

Alle aldersgrupper har øget deres forbrug af kylling, men særligt forbrugere over 50 år og forbrugere under 29 år lægger oftere kylling i kurven. Forbruget af kylling er desuden højt i husstande med 1-2 personer uden børn.

Udskæringen 'brystfilet' forbindes oftest med sundhed. Hel kylling associeres ikke samme omfang med sundhed.

Kilde: Landbrug & Fødevarer

Dansk Kylling

Den danske kyllingebranche er gået sammen om et ’Dansk Kylling’ oprindelsesmærke til den danske detailhandel. For at få ’Dansk Kylling’ mærket skal kyllingerne være født, opvokset, slagtet og udskåret i Danmark. Kødet har ikke på noget tidspunkt været uden for landets grænser.

De fjerkrævirksomheder, der er med i ’Dansk Kylling’ mærket er:

  • HKScan/Rose Poultry
  • Danpo
  • De 5 Gårde
  • Himmerland Kylling
  • Rokkedahl Kylling
Kilde: Dansk Slagtefjerkræ