Landets vigtigste dagligvarekæder gik catwalk på Axelborg

I denne uge har 14 dagligvarekæder besøgt Axelborg og præsenteret deres bud på Danmarks bedste frugt- og grøntafdeling, i håbet om at blive nomineret til Frugt- og grøntprisen 2015.

I denne uge har Axelborg haft besøg af medlemmernes store kunder - nemlig dagligvarehandlen. De dyster om at vinde den attraktive Frugt- og Grøntpris, der gives til Danmarks bedste frugt- og grøntafdeling.

- Kædernes ledelse har hver udvalgt op til to butikker, som præsterer noget særligt i forhold til at imødekomme forbrugerne og fortælle de gode historier om frugt og grønt. Juryen har fået præsenteret butikker fra Vesterbro til Varde, der konkurrerer i kategorierne Discount og Supermarked/Hypermarked, fortæller seniorkonsulent Lærke Kirstine Lund fra Landbrug & Fødevarer. Det skriver lf.dk.

Hun sidder i Frugt- og grøntprisens jury sammen med repræsentanter for Dansk Gartneri, DLG Foods og Madkulturen.

Juryen lægger vægt på en række faktorer i deres udvælgelse af årets kandidater, bl.a. præsentation, friskhed, udbud, sæson, tydelig oprindelse på varerne og inspiration til forbrugerne.

- Der er naturligvis forskel på, hvilke muligheder og vilkår der er for at leve op til alle disse kriterier afhængig af, om der er tale om discountbutikker eller super- og hypermarkeder. Derfor bliver der også uddelt en pris i hver af de to kategorier, fortæller Lærke Kirstine Lund.

Sidste år gik prisen til Rema1000 på Frederiksberg og Kvickly i Skive.

- Vi kan mærke en stor interesse fra kæderne. Der er prestige forbundet med at vinde Frugt- og Grøntprisen, og feltet er da også endnu stærkere end sidste år, fortæller Lærke Kirstine Lund.

I de kommende dage vil juryen udpege de nominerede butikker i de to kategorier. I løbet af september vil juryen så uanmeldt besøge og vurdere de udvalgte frugt- og grøntafdelinger. De to vinderbutikker offentliggøres på branchens festdag, Fødevaredagen, den 28. oktober på Docken i København.

Læs mere om Frugt- og Grøntprisen 2015.

Bag Frugt- og Grøntprisen står Landbrug & Fødevarer med Plan Danmark, DLG og Dansk Gartneri som partnere.