Shorts og gummistøvler er pakket til Food Festival

En skøn trio bestående af Dansk Kylling, Den Magiske Gris og Danske Æg drager den 6.-8. september mod Århus, for at deltage i Food Festival. Weekenden bliver spækket med fede aktiviteter – nedenfor byder vi på en smagsprøve.

Dansk Kylling
Under overskriften ’Hvordan ved man om en kylling er dansk?’ ønsker Landbrug & Fødevarer at udbrede forbrugernes kendskab til detailmærket ’Dansk Kylling’, samt at skabe dialog om kyllings oprindelse. I bedste Morten Korch-stil inviterer Dansk Kylling festivalgæster til bords med rød-hvidternet duge. Menuen går lige i hjertet på mormor, som møder år 2015. Festivalgæsterne bliver budt på grillstegt kylling med hjemmelavet agurkesalat og ’tarteletter med et twist’. Henover maden er der mulighed for at få en snak med en slagtekyllingeproducent. Besøg Dansk Kyllings Facebookside, hvor du kan finde masser af tips til at tilberede skønne retter med kylling: https://www.facebook.com/danskkylling?fref=ts

Den Magiske Gris
Den Magiske Gris tager på Food Festival for at skabe dialog med de unge mellem 20-35 år om gris, og for at promovere APPén Den Magiske Gris, som er spækket med opskrifter med gris.
Den Magiske Gris henvender sig til de unge gennem involverende aktiviteter – festivalgæsterne kan blandt andet deltage i FoodQuiz, afprøve deres smidighed i Grise-Twister og teste deres styrke på kraftprøven – Øffer gi´r bøffer… Der vil løbende komme musikere forbi teltet, og fredag inviteres gæsterne til fest under titlen ’Party like a pig’, mens der lørdag og søndag formiddag serveres morgenmad: ’The Hangover – Pig me up’. Den Magiske Gris tryller gennem hele weekenden Grissebasser og flæskesvær med solbærdip frem til gæsterne. Kommer du ikke forbi Food Festival, kan du følge Den Magiske Gris’ udskejelser på facebook: https://www.facebook.com/Denmagiskegris

Danske Æg
Danske Æg tager på Food Festival for at kommunikere æggets mange sundhedsmæssige og køkkentekniske egenskaber til forbrugerne. Festivalgæsterne får blandt andet mulighed for selv at pochere æg og lære om æggets mange funktioner i madlavningen – ingen æg er lige med ingen mayonnaise eller marengskys! Køkkenvognen fremtryller hele weekenden smagsprøver på æggeretter til inspiration for festivalgæsterne. Derudover kan de sidde til bords med en ægproducent, teste deres viden om æg og finde ud af, hvordan de kan se æggets oprindelse på æggeskallen. Tre gange dagligt er der mulighed for at overvære en dyrlæge obducere en høne og se hvordan ægget bliver dannet inde i hønen.