Sundeste mødeservering 2015

Juryen har kåret Liselotte Kira Gregers Andersen, kantinen hos BDO Aarhus, som vinder af ’sundeste mødeservering 2015’ i en af Store Smagedags konkurrencer.

Vinderen af prisen for ’Sundeste mødeservering 2015’ kalder selv sine müslitærter for en reste-ret. ”Jeg havde en rest müslibar i fryseren, og der var rabarber til overs. Jeg ser kampen mod madspild som en god mulighed for at tænke kreativt,” siger køkkenchef hos revisionsfirmaet BDO i Aarhus, Liselotte Kira Gregers Andersen. Hun er på hjemmebane, når det handler om mødeservering, og her er et højt proteinindhold i fokus. Det handler om at opretholde et stabilt blodsukker hos husets medarbejdere.

I kantinen hos Liselotte, der også vandt ’Kantineprisen 2014’, bruges der rigtig meget skyr. For det er nemt at sætte smag til skyr, og tilsætter man bare en anelse fløde, får man en helt anden, cremet konsistens.

Men sukkertang og skyr – hvorfor dét? ”Fordi sukkertang har den egenskab, at den får andre ingredienser til at smage af mere – i dette tilfælde honningen. Det betyder, at jeg kan nøjes med at søde meget mindre. Det tilfører også en anelse salt og umami til smagen,” fortæller Liselotte.

Indsendelsen til prisen om bedste mødeservering blev Liselottes debut på Instagram. Og det kan nok være, det blev en øjenåbner. ”Jeg får mine idéer fra billeder, så af inspiration,” lyder det fra vinderen.

Fra juryens begrundelse

Med opskriften på myslitærter med skyr, sukkertang, lynbagte rabarber og jordbær er der fokus på sundhed, forkælelse og kreativ brug af rester, som inkorporerer bæredygtighed og madspild på fineste måde.