WHO offentliggør rapport om kød og cancer

Der er en forventet sammenhæng mellem indtag af kød og udvikling af tarmkræft, viser en WHO-rapport, der bliver offentliggjort senere denne måned.

Den 26. oktober forventes en rapport offentliggjort fra International Agency for Research on Cancer, der er en specialenhed under WHO (IARC/WHO), omhandlende indtag af rødt kød og effekten på udvikling af tarmkræft. Den seneste rapport om emnet er fra 2007, opdateret i 2011, og er udarbejdet af World Cancer Research Fund (WCRF)

Afsenderniveauet for den kommende rapport forventes at have større gennemslagskraft end rapporterne fra WCRF.

I 2007/11 konkluderede rapporterne, at der er en vis sammenhæng mellem indtag af rødt kød og tyktarmskræft.  

Rapporten fra WHO forventes fortsat at forbinde indtag af kød med udvikling af tarmkræft, hvor det forventes at der skelnes mellem fersk og kødprodukter/forarbejdet kød, hvorunder kyllingeprodukter forventes medtaget. Graden hvormed forarbejdet kød forventes vurderet at påvirke udvikling af tarmkraft bliver større end for fersk, rødt kød.

L&F støtter op om de officielle kostanbefalinger og mener, at kød har plads i en varieret kost, ligesom vi kan henvise til, at kød indeholder en række essentielle næringsstoffer som f.eks. jern.

Yderligere information:
Puk Maia Ingemann Holm pmih@lf.dk eller
Hanne Castenschiold hca@lf.dk.