17 organisationer vil have politikere til at bekæmpe underernæring

Underernæring er med til at gøre mennesker syge og holde dem i hospitalssengen længere end nødvendigt. Det koster hvert år samfundet flere milliarder kroner. Derfor kommer en lang række organisationer nu med seks anbefalinger og en indtrængende opfordring til politikerne om at gøre noget ved problemet.


2 ud af 3 danskere bekymrer sig om dyrevelfærd

70 pct. af danske forbrugere bekymrer sig om dyrevelfærdsaspekter, viser en ny undersøgelse. Danskerne lægger menneskelige værdier i dyrevelfærd, lyder en analyse fra Coop og Dyreetisk Råd.


4 ud af 10 danskere køber ugentligt mad fra datovarehylder

43 pct. af danskerne køber varer fra datovarehylder en eller flere gange om ugen, viser en ny repræsentativ undersøgelse. Det overrasker to eksperter i to retninger.


5 facts om kød og protein

Forbrugerne er vilde med protein, som de forbinder med mæthed og muskler. Læs fem facts om protein, som du kan bruge i markedsføring af kød.


Æggeindkøb er præget af vaner og værdier

Det er langt fra tilfældigt, hvilke æg forbrugerne lægger i kurven. Pris og kvantitet er oftere indkøbsdrivere for 18-29-årige, mens 30-40-årige prioriterer økologi og dyrevelfærd, viser ny undersøgelse.


Antibiotikaforbruget er igen faldet

Brugen af antibiotika til danske dyr er faldet i 2015. Det gælder især forbruget til grise, viser rapport.


Antibiotikaforbruget i dansk svineproduktion er igen faldet

De danske svineproducenter har reduceret forbruget af antibiotika med over fem procent fra 2014 til 2015, og forbruget af tetracyklin er reduceret med yderligere 11 procent - det fremgår af Fødevarestyrelsens opgørelse for 2015.


Arla lancerer gastronomisk mejeriserie

Den nye økologiske mejeriserie Essens består af seks mejeriprodukter, hvor der er lagt vægt på smagsoplevelsen.


Bæredygtighed kan være nøglen til at flytte fremtidens forbrugere

Bæredygtighed spiller en stadig stigende rolle for forbrugere - særligt de unge. Samtidig er begrebet temmelig fluffy, så der ligger et stort potentiale i at italesætte det, mener forbrugerøkonom.


Børn i husstanden vækker danskernes hang til økologi

Familier med to hjemmeboende børn har en større tendens til at prioritere økologi, viser tal fra Danmarks Statistik. For en familie på Christianshavn var det netop, da de blev forældre, at det økologiske forbrug eksploderede.


Brandekspert: Et temmelig first mover fødevareprojekt

Et fremtidslaboratorium i Kødbyen, Space10, lancerede i december otte visualiseringer af fremtidige fødevareudfordringer. Projektet har fået stor omtale internationalt, og det er forståeligt, mener to designeksperter, som foodculture bad vurdere projektet.


Britisk ost vinder international mejeridyst

En lagret cheddar sikrede det britiske Arla-mejeri Taw Valley Creamery sejren i ostekategorien under International FOOD Contest 2016. Det er andet år i træk, at mejeriet vinder.


Illustration Trine Lomholt Bruun

Convenience hitter i 2016

Forbrugerne ønsker sunde, velsmagende retter lavet fra bunden – og på ingen tid. Vi peger på tre retninger indenfor tidens store trend.


Coop: Danskerne vælger fødevarer ud fra deres selvbillede

Fødevarevalg handler om selvfølelse for forbrugerne, mener Coop. Fødevareekspert er enig, men fremhæver samtidig, at der bliver flere af dem, der ved meget, men også af dem, der ikke ved så meget om fødevarer.


Coop: Økokyllinger vil fortsætte fremmarchen

En kombination af billigere produktion, større efterspørgsel og en lavere avance har sænket prisen på økologiske kyllinger i Coop's butikker. Prisnedgangen vil fortsætte lidt endnu, mener Coop's ansvarlighedschef.


Coop: Alle vores butikker kan vokse mere på økologi, end vi havde forestillet os

Coop har netop afsluttet et to-ugers eksperiment med billigere og større udvalg af økologi og er imponerede over resultaterne. Reelt er prisdifferencen det eneste, der hindrer, at forbrugerne udelukkende køber økologisk, lyder det.


Dansk frugtvinsbranche mangedoblet på fem år

Antallet af danske frugtvinsproducenter er omtrent 10 gange større end for fem år siden, vurderer branchekendere. Flere producenter bryder lige nu massivt igennem på den internationale vinscene.


Dansk verdensmesterskab i kødforbrug er en myte

Afblæs alarmen! Den gennemsnitlige dansker spiser ikke for meget rødt kød, viser rapport fra DTU.


Dansk æblemost på verdens største togstation

Claus Meyer er i fuld gang med sit ambitiøse indtog med nordisk mad og drikke i New York.


Danske fødevarer vil få større fokus fremover

Forbrugerne foretrækker danske fødevarer, men det er vigtigt at brande danskheden i supermarkederne, så forbrugerne har noget at pejle efter, mener forbrugerøkonom.


Danske æg og kyllinger er nu fri for salmonella

Du kan trygt vejlede dine kunder til at spise dansk kylling og danske æg – også uden at opvarme æggene. Her har antallet af salmonellainfektioner nemlig aldrig været lavere og er nu stort set udryddet.


Danskernes kødforbrug er bedre end sit rygte

Danskerne spiser mindre kød end flere rapporter viser, og mængden af rødt kød på de danske tallerkener er heller ikke alarmerende højt.


Danskerne vil ha’ friske fødevarer

Kummefrysere er snart fortid. Fødevarerne skal være friske – ikke frosne. Det er en udvikling, der taler godt ind i tidens trend om, at maden skal være naturlig.


Danskerne vil have Ø-mærket mælk og ost

Økologi er det vigtigste valgkriterium for forbrugerne, når de shopper i mejeri-afdelingen. Pris og friskhed følger efter, viser ny analyse.


Dansk madspilds-app på vej mod global udbredelse

Udviklerne bag den nye danske madspilds-app Too Good to Go spreder efter få måneder sine fangarme over flere kontinenter. Appen gør det nemt at købe overskudsmad fra blandt andet restauranter.


Det startede med to kalve...

Hvad kan et hammerslag på 20.500 kr. føre med sig? I Odense Kommune er svaret højere arbejdsglæde, mindre madspild og bedre dyrevelfærd.


Disse trends påvirker kødforbruget

Hvordan taler kød ind i tidens trends? Ekspert giver bud på, hvilke tendenser kødproduktionen skal være opmærksom på for at ramme morgendagens forbruger.


Foto: Per Daugaard/SkillsDenmark

DM i Skills: 35 nye Danmarksmestre

35 elever og lærlinge har så gode skills, at de kan bryste sig med titlen ’Danmarksmester’ indenfor deres fag.


Dyrevelfærden får et nøk i den rigtige retning

I dag lanceres det nye statskontrollerede dyrevelfærdsmærke for svinekød. Landbrug & Fødevarer bakker op om mærket, der giver forbrugerne bedre muligheder for at vælge dyrevelfærd til.


Dyrevelfærd: Ud med myter og ind med fakta

Mange forbrugere tror fejlagtigt, at slagtekyllinger går i bure. Det skal en række debatarrangementer ændre på. Her er fagpersonalets viden om dyrevelfærd ført up to date.


Ekspert: Blogs er det vilde vesten uden sheriffer

Efterhånden er madblogs en essentiel kanal for fødevarevirksomheder til at nå ud til forbrugerne. På den ene side er annoncerne et nødvendigt onde, på den anden side bliver læserne hurtigt gjort til lette ofre. Det er et spørgsmål om balance, lyder det fra branchen.


Foto: Colourbox

En på skallen til kolesterolmyten

Danskernes opfattelse af æg har flyttet sig de senere år. Færre forbinder æg med forhøjet kolesteroltal.


Endrup mejeri indleder samarbejde med COOP

Fra slutningen af september skal det lille Andelsmejeri Endrup levere oste og syrnede produkter til Danmarks største detailvirksomhed.


EU fremhæver dansk antibiotikaindsats

Danmark er foregangsland, når det kommer til at tackle problemer med resistente bakterier, konkluderer EU-kommissionen i ny rapport. Læs mere om de danske initiativer.


EU: Vi vil bruge dansk model for MRSA-kontrol

Dansk landbrug går forrest, når der skal bekæmpes multiresistente bakterier. Nu skal EU følge trop.


Fermenterede grønsager er hotte

En af de hotteste kosttrends lige nu er fermenterede fødevarer, og det er tilsyneladende en af de mere fornuftige trends ifølge tarmeksperter.


Flere mikro-mejerier på vej

Flere mikro- og gårdmejerier, mejeriudstyr på leasingkontrakter og stigende efterspørgsel på unikke smagsoplevelser. Sådan lød en række bud på den nære fremtid for danske mejerier, da Mejeribrugets Dag onsdag satte fokus på udviklingstrends i branchen.


Flere nye torvehaller på vej rundt om i Danmark

En række nye torvehals-koncepter og street food-markeder bliver planlagt i centrale dele af Aarhus, Odense og Aalborg - og i Roskilde vil de udvide. Det viser en rundringning, som foodculture.dk har lavet.


Flest spiser kylling til aftensmad

Kyllingefilet ender hyppigst på danskernes middagstallerken, afslører ny undersøgelse fra Landbrug & Fødevarer. Årsagerne til førstepladsen er bl.a., at frygten for bakterier er aftaget, lyder eksperternes vurdering.


Flyttedag i køddisken

Den selvbetjente slagterafdeling gemmer på potentiale for mersalg. Det viste et pilotprojekt, gennemført af Landbrug & Fødevarer.


Fødevareindkøb er en sur pligt

En ny international rapport fra Nielsen Institute peger på, at knap halvdelen af verdens befolkning ser dagligvareindkøb som en sur tjans, der helst skal overstås så hurtigt som muligt. Andre tal, der er på vej, peger på, at det står særligt slemt til i Danmark.


Food Fighterne på tur i det danske øko-landskab

Der opstår nye idéer, når otte øko-entusiastiske elever og studerende fra fødevareuddannelser møder ildsjæle fra branchen? Følg årets tur – og de gode påfund.


Forandringer i hollansk frugtproduktion

Arealet med blåbær stiger i Holland, mens der bliver færre avlere af kernefrugt og jordbær.


Forbrugere: Ja tak til en hjælpende hånd i køkkenet

Ny analyse tager temperaturen på danskernes forhold til convenience. Spot tendenserne på området, så du kan spille med på convenience-dagsordenen.


Forbrugerne vælger dansk

Forbrugerne har danskhed som ét af de vigtigste valgkriterier for køb af fødevarer. Det viser en ny analyse, foretaget for Landbrug & Fødevarer.


Forbrugerne: Dansk er lig med god dyrevelfærd

Halvdelen af danskerne tænker over, hvordan dyrene har haft det, når de handler ind. Men hvad forbinder forbrugerne med god dyrevelfærd? Det stiller forbrugeranalyse skarpt på.


Udviklingen i dansk svineproduktions antibiotikaforbrug målt i kg aktivt stof. I 2015 var det samlede forbrug 81510 kg, hvilket betyder at branchen flere år før tid nåede sin målsætning om at reducere forbruget med 20% fra 2009 til 2020.

Forbrugerne skal oplyses

Flere år før forventet er danske svineproducenter i mål med at sænke antibiotikaforbruget med 20 %. Men ved forbrugerne det?


Forbruget af rødbeder stiger i Tyskland

Rødbeder står ikke øverst på listen over trendprodukter, men forbruget er stigende i Tyskland, specielt forkogte rødbeder.


Forretningsmand tror på danske råvarer

Stifteren af kildevandssuccesen Aqua d’or presser nu juice ud af dansk frugt og grønt og sælger på flasker under navnet Wish.


Forsker: Kun kontrol kan forhindre madsvindel

Fusk med fødevarer koster globalt fødevareindustrien milliarder af dollars. Forskere må ty til stadigt mere raffinerede metoder for at afsløre svindlen, men ifølge professor i biogeokemi, Richard Evershed, er der for lidt fokus på problemet.


Forskere: Torvehaller matcher tidens store fødevare-trends

Har Torvehallernes arkitekt Hans Peter Hagens fat i noget, når han siger, at der er et marked for torvehaller i op mod 50 danske byer? Ja, siger tre forskere, som foodculture.dk har spurgt.


Attraktive, yes! Krævende, oh yes!

Millennials er mere end spændende. De er kommende storforbrugere af dagligvarer, og de ved hvad de vil.


Fagchef Tommy Johannesen og hans tidligere kollega Julie Nielsen. Julie var med på hele rejsen frem mod prisen og har i dag overtaget Tommys stilling som frugt- og grøntansvarlig i Kvickly, Skive.

Frugt- og grøntprisvinder blev fagchef

Nu blænder Frugt- og grøntprisen for 2016 op igen, og en pris kan føre meget med sig. For Tommy Johannesen fra Kvickly blev midtjysk butik udskiftet med en stilling som faglig chef på kædeniveau.


På Arlas øko-stand blev gæsterne budt på små anretninger, der gav et bud på, hvordan man kunne opnå en fuldfed smag i en fedtfattig kost.

Fuld fart på foodservice

Salget af mejeriprodukter til foodservice bliver ved med at vokse. Ikke mindst de økologiske, hvor mejerierne melder om tocifrede vækstrater.


Gå mæt hjem - efter Food Festival

Du kommer til at gå mæt hjem, men sulten efter mere. Sådan lyder invitationen til Food Festival, der går i luften på fredag.


Gastronomisk opsving i provinsen

9 ud af Danmarks 15 bedste nyåbnede restauranter i 2015 lå ifølge restaurantguiden White Guide i provinsen, hvilket har sat Københavns dominans under pres. Redaktøren på White Guide giver sit bud på årsagerne bag.


Genoplev højdepunkterne fra Fødevaredagen

Der blev inspireret, netværket og jublet, da Fødevaredagen 2016 blev afholdt på Hindsgavl Slot. Vi bringer highlights fra dagen – i film og billeder.


Glade kantinegæster ønsker mere økologi og danskhed

Hvad skal der være i en god kantine, for at medarbejderne går glade fra frokosten? Ny analyse dykker ned i tilfredsheden blandt kantinegæster og røber forbedringspotentialer.


Glæd dig til 2017

2017 er rundt om hjørnet - og i Landbrug & Fødevarer byder det nye år på masser af sprøde events og friske tiltag. Vi bringer et sneak peek. Ses vi?


Den magiske Gris ønsker god sommer

Livet bør være en fest fyldt med farver, oplevelser og masser af madglæde. Og med bare en lille indsats kan man få så meget mere ud af tingene, hverdagen, måltidet - og ikke mindst grisekødet!


Google speeder fødevaretrends op og skaber nicher

En ny Google Trend rapport viser en tendens til, at mange fødevaretrends lever et kort, men intenst liv i internetbrugernes søgninger. Men internettet åbner også for mere vedvarende madnicher.


Grønt guld fra dansk muld til københavnerne

En væsentlig del af Københavns årlige madfestival er frugt og grønt, hvor danske grønsagsavlere viser, hvad de kan med smag, farver og tekstur.


Hæder og præmier til årets bedste løgavlere

Vinderne af Danmarksmesterskabet i løgdyrkning er fundet – både en konventionel og en økologisk avler.


Har du indstillet dine favoritter?

Jagten på kandidaterne til årets priser anno 2016 er i fuld gang. I år ser en ny pris dagens lys, når Danmarks bedste mejeriafdelinger kåres.


Højteknologisk in-store drivhus i supermarked

Et højteknologisk drivhus inde i Metro Cash & Carry Tyskland skal give kunderne grønsager og krydderurter af bedste kvalitet.


Hvad er særligt ved dansk gris?

Det kan du finde ud af, ved at tage et kig i den netop opdaterede og elektroniske benchmark-analyse.


Hvad tænker forbrugerne om bæredygtighed?

Bæredygtighed. Hvordan formidler vi om det til forbrugerne? For at blive klogere på det, har Landbrugets videncenter, SEGES, afprøvet nyt bæredygtighedskoncept i detailhandlen. Se, hvad forbrugerne synes.


Hver fjerde betragter madlavning som en sur pligt

Selvom mange danskere stadig godt kan lide at lave deres aftensmad selv, kan den manglende madlavningslyst blandt 23 pct. af danskerne godt være skidt for folkesundheden. Det er især singlerne, der ikke gider lave aftensmad, viser rapport.


Hvor i landet findes Årets bedste ret med Gris?

Kender du en restaurant, der kan noget særligt med gris? Så giv os et tip, og deltag i konkurrencen om en middag for to på årets vinderrestaurant.


Udviklingen i antibiotikaforbrug til svineproduktionen i Danmark målt i kg aktivt stof. Bemærk at der endnu kun foreligger tal for de første 11 måneder af 2015, hvorfor den sidste måned er indregnet som baseret på tallet for den sidste måned af 2014. Det forventes dog, at det reelle tal vil være lavere.

I mål med 20 pct. lavere antibiotikaforbrug

Forbruget af antibiotika i den danske svineproduktion er faldet markant igennem de seneste år. Nye tal for antibiotikaforbruget i 2015 viser, at svinebranches målsætning om en reduktion på 20 pct. inden 2020 allerede er nået.


Inspiration: Snup tendenser fra hele verden

Vi har kigget på populære produktlanceringer i udlandet. Og pilen peger på plantebaserede fødevarer, kødsubstituerende produkter og snacking. Lad dig inspirere og kom på forkant.


Kål og fuldkorn hjælper mod brystkræft

Kål og fuldkorn indeholder lignaner, der kan være med til at holde brystkræft på afstand.


Kender du Det Økologiske Spisemærke?

Kendskabet til Det Økologiske Spisemærke skal øges. Derfor lancerer Fødevarestyrelsen ny kampagne.


Kødpålæg dominerer fantasiløse skolemadpakker

Spegepølse og leverpostej er fast inventar i skolebørns madpakker - til trods for at myndighederne vil have danskerne til at spise mindre forarbejdet kød, viser ny DTU-rapport. Eksperter kalder på større kreativitet hos madpakkesmørerne.


Kom ind i kampen mod madspild

Ressourceudnyttelse og mindre madspild er tidens helt store trends – og nu kan du blive partner i en forening, der går forrest på området og hjælper gode initiativer bredere ud.


Madspild bliver forbudt i Frankrig

Fra juni er det forbudt at destruere madvarer i Frankrig – en løsning der ikke umiddelbart er opbakning til i Danmark.


Madtrådsværktøj skal give storkøkkener mere mad lavet fra bunden

Storkøkkenet Jespers Torvekøkken har udviklet et værktøj, der skal uddanne medarbejderne i at vælge bedre råvarer i madlavningen.


Mælk er for livet

En ny kampagne fokuserer på mælk som en naturlig og sund drik for mennesker gennem hele livet.


MasterChef-dommer: Jeg har set det gå grueligt galt til børnefødselsdage

1. februar 2016 begyndte en ny sæson af underholdningsprogrammet MasterChef. Foodculture.dk satte sig til bords med udsendelsens tre dommere for at høre, om programmet gør danskerne bedre til at lave mad.


Meyers: Det er de samme udfordringer for store som små køkkener

Hvad er nøglen til at få et godt resultat i et storkøkken? Kan et forslag fra Jespers Torvekøkken hjælpe på vej? Foodculture.dk har spurgt tre aktører i danske storkøkkener.


Fuldstændig fejlcastet

Havde det ikke været for Thylejren, var Thise Mejeri efter alt at dømme gået glip af sin markante salgschef Mogens Poulsen.


Mælken skal være dansk

Mælk kommer ind på en førsteplads, når danskere skal vælge, hvilke varer der være produceret i Danmark. Det viser en ny undersøgelse fra analysevirksomheden Nielsen.


Nudge dine kunder til at vælge sundere

Detailhandlen kan gennem sameksponering af varer præge, hvilke produkter forbrugerne lægger i indkøbskurven. Ny undersøgelse viser, at det kan øge salget af både grønt og kød.


Nye og forbedrede danske kvægstalde

Danmark giver landbruget yderligere 110 mio. kr. i støtte til modernisering af kvæg-stalde. Pengene skal gerne udløse investeringer for 1 mia. kr. og sætte gang i 400 byggeprojekter.


Nye typer emballage skal mindske madspild

Med bedre og smartere emballager kan man reducere madspildet markant, viser resultaterne fra to netop afsluttede projekter.


Ny kampagne: Jeg Elsker Æg

Knap 15 % af danskerne forbinder æg som en god kilde til vitaminer og mineraler. Ny kampagne sætter fokus på ægget som naturens vitaminpille.


Sælg selv dine varer i nyt netsupermarked

En ny online markedsplads leverer varer fra producenter til forbrugere – direkte til døren over hele landet.


Sådan finder vi de sunde måltider

Sunde måltider begynder i butikken. Det viser en ny undersøgelse, der har set nærmere på, hvordan landets supermarkeder kan inspirere forbrugerne til sundere aftensmad.


Økologi hitter i foodservice

Salget af økologiske råvarer til foodservice er steget med over en fjerdedel i 2015, sammenlignet med året forinden, viser nye tal. Den stigende tendens ser ud til at fortsætte.


Prisen på fødevarer spiller en mindre rolle for danskerne

Prisen er stadig afgørende for danskernes fødevarevalg, men i klart mindre grad end den var for fem år siden, peger analyse på. Økologi, dyrevelfærd og smag er begyndt at spille en større rolle.


Store Smagedag: Vinderne er fundet

Se hvem der løb med de tre Store Smagedagspriser, som blev overrakt til prisfest i Ridehuset i Aarhus.


Protein i et forbrugerperspektiv

Landbrug & Fødevarer rummer mange kompetencer ud over viden om ernæring og sundhed. Vi har en afdeling, der beskæftiger sig med markedsanalyser, hvorunder forbrugerundersøgelser er særligt vigtige for vores ernæringskommunikation. Her får du nogle indsigter i tendenser og forbrugernes holdninger til protein.


Protein og mejeriprodukter

Protein er en vigtig del af vores kost, både for almindelige danskere, men også for særlige grupper er det essentielt at få protein nok i dagens måltider. Særlige grupper kan f.eks. være elitesportsfolk, men også patienter indlagt på sygehus har brug for tilstrækkeligt med protein i kosten.


Pssst - Så afslører vi hemmeligheden!

De nominerede til 2016's fagpriser er fundet! Se hvem der kan se frem til uanmeldt jurybesøg og måske løbe med sejrstrofæet, når vinderen kåres på Fødevaredagen.


Det er tid til roadshows for grossister og køkkener

I 2016 inviterer Landbrug & Fødevarer køkkener og grossister på inspirationstur til økologiske og konventionelle producenter.


Sådan ser det nye dyrevelfærdsmærke ud

Hjerter skal få forbrugerne til at vælge grisekød med højere dyrevelfærd. Læs om kriterierne bag det nye statslige mærke, som rulles ud i butikkerne i foråret 2017.


Skyl en slimet burger ned med spinatjuice

Det er moderne identitetsskabelse, når et ekstremt fokus på super sund kost kan gå hånd i hånd med det usunde og syndige måltid. Mådehold og hengivelse - det moderne menneske vil det hele, siger eksperterne.


Smagsprøver på nye madtendenser

Det største, det bedste og det nyeste fra den danske madverden kunne opleves på den syvende version af Foodexpo i Herning.


Det store dommerpanel med Jacob de Neergaard i spidsen, skulle gennem hele 14 retter til årets konkurrence.

Snup tendenserne fra Årets ret med Gris 2016

Det store dommerpanel smagte sig gennem hele 14 retter, inden de kunne kåre Søllerød Kro som vinder af Årets ret med Gris 2016. Se hvilke grisetrends årets konkurrence bød på.


Glæden var stor, da Liselotte Kira Gregers Andersen fra kantinen hos BDO Aarhus blev vinder af Store Smagedagsprisen 2015.

Store Smagedag anno 2016

Store Smagedag fejrer endnu engang den gode smag og hylder fagligheden. I år zoomes ind på fermentering og syltning.


Større hollandsk areal med frilandsgrønsager

I 2015 blev arealet med frilandsgrønsager eksklusiv jordbær udvidet og nåede dermed op på det største areal nogen sinde.


Stort tillykke til branchens allerbedste

De bedste fra fødevarebranchen blev kåret på Fødevaredagen, hvor hele 11 priser blev uddelt. Se de glade og stolte vindere af fagpriserne i 2016.


Illustration Trine Lomholt Bruun

Tendens: Bliver kvalitet vigtigere end pris?

Danskerne prioriterer i stigende grad økologi, dyrevelfærd og dansk producerede fødevarer. Samtidig betyder pris mindre, viser ny analyse.


Trend: Fedtforstrækkelsen er på retur

Der er et skred på vej i danskernes forhold til sundhed. Forbud og regler bliver skiftet ud med nydelse og livskvalitet. Og det kan ses i salgstallene. Vi røber, hvordan du hopper med på trenden.


Udskæringer: De kan få Nøglehullet

Udnytter du muligheden for at ernæringsmærke kyllinge-, grise- og okseudskæringer med Nøglehullet? Se de mange produkter der kan mærkes.


Unge battler om økologi i hele landet

Banen er kridtet op til Øko-Battles i det ganske land. Gennem debat bliver elever og studerende på fødevarerelaterede uddannelser klædt på til at arbejde med økologi. Se hvor og hvornår det foregår.


Vær med til at gøre kæden stærkere

Dialog på tværs af kæden skal fremme afsætningen af lokale, økologiske fødevarer til foodservicebranchen. Skal du være med?


Vi bliver "nudget" mod de sunde varer i januar

Frugt, grønt og fedtfattige fødevarer er ikke til at overse i supermarkederne i januar, hvor danskerne i højere grad bliver ledt i den sunde retning. Men sådan burde det være hele året, mener diætist.


Vil du være Økologisk Food Fighter?

Vi udfordrer de dygtigste elever til at slås for økologien og den faglige stolthed. Grib chancen nu.


Søllerød Kro vinder Årets ret med Gris 2016

Der blev smovset gennem 14 lækre retter fra danske topkokke, før vinderen af Årets ret med Gris 2016 kunne kåres på Hotel- og Restaurantskolen i Valby.


WeFood: Starten på en ny generation af supermarkeder?

”Meget sandsynligt, at vi også kan åbne andre steder i København,” lyder det fra Folkekirkens Nødhjælp, der står bag det nye supermarked WeFood. Konceptet er simpelt: Sælg fødevarer, der ellers skulle kasseres. Butikken åbnede under massiv mediebevågenhed på Amager den 22. februar.