Dansk æblemost på verdens største togstation

Claus Meyer er i fuld gang med sit ambitiøse indtog med nordisk mad og drikke i New York.

Claus Meyer er i gang med en kæmpe stor satsning i New York. For fire uger siden åbnede han bageriet ’Meyers Bageri’ i den ikoniske Manhattan-bygning, Grand Central Station – New Yorks storslåede hovedbanegård. Det skriver gartnertidende.dk.

På hylderne i bageriet er der ud over dansk surdejsrugbrød, brød bagt på mel fra Grantoftegård og Øland, kanelsnurrer og hindbærsnitter også masser af danske frugtprodukter fra Meyers plantage på Lilleø.

På hylderne står der blandt andet Meyers æblemost, marmelade, eddiker, sirup og gløgg-miks samt koldpresset rapsolie fra Grønninggaard.

Masser af Claus Meyers danske most i det nyåbnede ’Meyers Bageri’ på Grand Central Station i New York. Pris for en flaske økologisk most er 12 dollar, cirka 80 kroner.
Masser af Claus Meyers danske æblemost i det nyåbnede ’Meyers Bageri’ på Grand Central Station i New York. Pris for en flaske økologisk most er 12 dollar, cirka 80 kroner. Foto: Annemarie Bisgaard.

Der er dansk betjening ved disken i ’Meyers Bageri’ på Grand Central Station.
Der er dansk betjening ved disken i ’Meyers Bageri’ på Grand Central Station. Foto: Annemarie Bisgaard.

Flere varianter af Meyers marmelader for eksempel hyben, stikkelsbær og hindbær. Det koster 47 kroner pr. glas at snuppe et glas med hjem fra Grand Central Station.
Flere varianter af Meyers marmelader for eksempel hyben, stikkelsbær og hindbær. Det koster 47 kroner pr. glas at snuppe et glas med hjem fra Grand Central Station. Foto: Annemarie Bisgaard.

New yorkerne kan nu lave gløgg baseret på danske æbler eller rødvin. Gløgg-miksene koster henholdsvis 19 og 12 dollars pr. flaske, det svarer til 127 kroner (æble) og 80 kroner. Sirupperne koster 67 kroner.
New yorkerne kan nu lave gløgg baseret på danske æbler eller rødvin. Gløgg-miksene koster henholdsvis 19 og 12 dollars pr. flaske, det svarer til 127 kroner (æble) og 80 kroner. Sirupperne koster 67 kroner. Foto: Annemarie Bisgaard.


Food Hall åbner i juni
Det næste, største og mest prestigefyldte projekt i Claus Meyers New Yorker-satsning er en stor food hall på 1.400 kvadratmeter, som Claus Meyer også har lejet inde i Grand Central Station. Indretningen er i fuld gang. Food hall’en, der får navnet Great Northern, forventes at åbne – et par måneder forsinket – midt i juni måned.

I Great Northern skal der være flere deli’er, smørrebrødssteder, sandwiches og letristet kaffe efter dansk stil.

Great Northern ligger i stationens katedrallignende Vanderbilt Hall – et af de mest profilerede steder i New York.

Bag disse store plancher i Vanderbilt Hall på Grand Central Station i New York arbejdes der i disse uger på højtryk for at få Meyers store projekt ’Great Northern’ food hall klar til åbning i juni.
Bag disse store plancher i Vanderbilt Hall på Grand Central Station i New York arbejdes der i disse uger på højtryk for at få Meyers store projekt ’Great Northern’ food hall klar til åbning i juni. Foto: Annemarie Bisgaard.Restaurant Agern
Meyers nordiske indtog i New York omfatter også en restaurant med navnet Agern på Grand Central Station – lige ved siden af Meyers Bageri. Agern åbnede i marts i år. desuden har Claus Meyer åbnet et bageri i bydelen Brooklyn og en madskole for socialt udsatte i den fattige bydel Brownsville

Kapitalen til Meyers New Yorker fremstød kommer fra salget af aktiemajoriteten i både Meyers og Løgismose.

Meyer har ansat op mod 300 personer til sine nye amerikanske madsteder, heriblandt køkkenchefen fra den islandske toprestaurant Dill, Gunnar Gislason, der nu er køkkenchef i restaurant Agern.

Se en video her fra opbygningen af food hall’en Great Northern på Grand Central Station.

I sin bog, the nordic kitchen, beskriver Claus Meyer, hvordan maden i Danmark og Norden har udviklet sig fra kødboller på dåse og kartoffelmos baseret på pulver til nu at bestå af rene råvarer med fokus på fisk, kød, krydderurter og grønsager.
I sin bog, the nordic kitchen, beskriver Claus Meyer, hvordan maden i Danmark og Norden har udviklet sig fra kødboller på dåse og kartoffelmos baseret på pulver til nu at bestå af rene råvarer med fokus på fisk, kød, krydderurter og grønsager. Foto: Annemarie Bisgaard.