Disse trends påvirker kødforbruget

Hvordan taler kød ind i tidens trends? Ekspert giver bud på, hvilke tendenser kødproduktionen skal være opmærksom på for at ramme morgendagens forbruger.

Kødforbruget i den vestlige verden er i udvikling og der er stærkt fokus på bæredygtighed og dyrevelfærd, som kommer til at spille en afgørende rolle for forbrugernes fremtidige indtag af kød, mener forbrugerøkonom hos Landbrug & Fødevarer, Marianne Gregersen.

”Be the change” – Forbrugerne vil være bæredygtige
Respekt og omtanke for mennesker, dyr og natur fylder mere og mere hos forbrugerne. Det vil også være en bærende faktor fremover, og det vil afspejle sig i forbrugernes indkøb af kød”, forudser Marianne Gregersen: ”Bæredygtighed er og bliver en helt afgørende trend for fremtidens kødforbrug. Vi ser en stigende intention om at nedsætte kødindtaget blandt forbrugerne. De oplever produktionen af kød som ressourcetung og mener ikke at den bidrager positivt til at brødføde en stigende verdensbefolkning”.

Som kødproducent bliver det derfor essentielt at komme af med det dårlige ry og vise, hvordan kød kan produceres på bæredygtig vis.

Har grisen haft det godt?
Forbrugerne har en bred forståelse af bæredygtighed – og inkluderer også dyrevelfærd herunder. ”Hensyn til dyr og natur vil være en bærende faktor for fremtidens forbrugere. Især trendsætterne er meget bevidste om hvilke forhold, kødet er produceret under. Forbrugerne tager aktivt stilling til dyrevelfærd og ønsker, at dyret skal have levet et værdigt liv i overensstemmelse med dets natur - så godt det nu kan lade sig gøre i moderne fødevareproduktion,” fortæller Marianne Gregersen.