Endrup mejeri indleder samarbejde med COOP

Fra slutningen af september skal det lille Andelsmejeri Endrup levere oste og syrnede produkter til Danmarks største detailvirksomhed.

”Det bliver spændende for mejeriet, og vi er rigtig glade for, at det er lykkedes os at indgå et partnerskab med så stor en detailkæde som COOP,” lyder det fra Carsten Frandsen, mejerichef for Endrup Andelsmejeri. Det skriver mejeri.lf.dk.

Om en måneds tid vil forbrugerne kunne finde en række oste fra det vestjyske mejeri i kølediskene i COOPs butikker. Det gælder både en række danbo oste under mejeriets egne brands og nogle nye oste, der er udviklet i samarbejde med COOP.

”Vi har fx tilsat krydderier til nogle af ostene for at give forbrugerne nogle nye, spændende produkter at vælge imellem,” siger Carsten Frandsen.

Ud over ostene kommer mejeriet også til at stå bag en række syrnede produkter, kvark, yoghurt naturel og skyr, som alle har et højere proteinindhold, end disse produkter normalt har.

Verdens ældste
Endrup Andelsmejeri, der ligger tæt på Esbjerg, blev etableret den 18. juli 1884, og det er Danmarks – og dermed verdens – ældste eksisterende andelsmejeri. Mejeriet har i dag 13 andelshavere. Størstedelen af mejeriets produktion sælges på hjemmemarkedet.