EU: Vi vil bruge dansk model for MRSA-kontrol

Dansk landbrug går forrest, når der skal bekæmpes multiresistente bakterier. Nu skal EU følge trop.

Landbruget i Danmark har taget sine forholdsregler i kampen mod multiresistente bakterier. Nu vil EU kopiere den danske model. 

Opbakning til at følge den danske model
"EU's landbrugs- og fødevareministre bakker op om et dansk forslag om fælles regler for at bekæmpe udbredelsen af multiresistente bakterier i landbruget," siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V), efter et rådsmøde med ministerkollegerne i Bruxelles. "Jeg er særdeles godt tilfreds, for alle de lande, der tog ordet, bakkede op om den linje, som Danmark skitserede," siger Esben Lunde Larsen.

EU's lande skal anvende ligeså lidt antibiotika som i Danmark
Multiresistente bakterier er bakterier, der er resistente overfor brugen af antibiotika som for eksempel penicillin. Bakterierne kommer som følge af et overforbrug af antibiotika, som ses i nogle landbrug. "Vi risikerer at få importeret kød fra EU-lande, som har et langt højere medicinforbrug. Det betyder, at danske forbrugere kommer til at spise slutprodukter med et højere medicinforbrug, end man havde fået, hvis man havde spist dansk kød," siger Esben Lunde Larsen.