Food Fighterne på tur i det danske øko-landskab

Der opstår nye idéer, når otte øko-entusiastiske elever og studerende fra fødevareuddannelser møder ildsjæle fra branchen? Følg årets tur – og de gode påfund.

Årets Food Fighter-uge er spækket med besøg hos inspirerende og engagerede økologer i hele Danmark. Food Fighterne besøger de største ildsjæle i mad-Danmark, hvor de får et unikt indblik i de problemstillinger, udfordringer og muligheder, som økologien står overfor lige nu.

Fra jord til bord
Årets Food Fighter-team består af otte udvalgte elever og studerende, som alle er kommende madprofessionelle. Food Fighterne kommer på deres tur i Danmark til at møde store dele af branchens frontløbere, entusiaster, producenter og dem, der er det hele. ”Food Fighterne kommer i år helt tæt på økologiske fisk, ænder, og grise - og så får de hænderne helt ned i den danske muld og smagt ost helt frisk fra mejeriet,” siger seniorkonsulent Marie Haahr Jensen fra Landbrug & Fødevarer, som er projektleder for Økologiske Food Fighters, og fortsætter: ”De skal besøge køkkener, slagtere, en vinbonde og eksperter fra dagligvarehandlen. Fælles for dem alle er, at de gør en forskel for økologien.”

Ambassadører for økologien
Årets Food Fightere er ambassadører for økologien i et helt år. ”Det er Food Fighternes vigtigste opgave er at kæmpe for økologien og øge bevidstheden om økologi hos de unge på fødevareuddannelserne. De skaber et utraditionelt link mellem producenter og kommende madprofessionelle. Og så er de med til at åbne vores øjne for nogle af de ting, vi ikke længere ser og give os nye idéer,” forklarer Marie Haahr Jensen. Food Fighternes ambassadørrolle kommer efter turen til at udfolde sig på Facebook.

Skærpet fokus på sociale medier
I år er der særligt fokus på, at Food Fighterne deler deres oplevelser på sociale medier. ”Vi introducerer Food Fighterne for de kommunikationsmuligheder, der er på de sociale medier og hjælper dem med at producere små film. På den måde håber vi, at deres gode idéer og det økologiske budskab når endnu bredere ud,” slutter Marie Haahr Jensen.

Økologiske Food Fighters er finansieret af Fonden for Økologisk Landbrug.

Her er årets Food Fightere

Læs mere om Økologiske Food Fightere og se hvem der er på årets team.

Følg Food Fighterne

Følg Food Fighternes tur gennem det danske øko-landskab ved at like siden ’Food Fighters’ på Facebook.