Forretningsmand tror på danske råvarer

Stifteren af kildevandssuccesen Aqua d’or presser nu juice ud af dansk frugt og grønt og sælger på flasker under navnet Wish.

Stifter af kildevandsbrandet Aqua d’or, Allan Feldt, er godt i gang med at producere frisk juice lavet udelukkende af dansk frugt og grønt. Det skriver gartnertidende.dk.

Sammen med blandt andet sin kone, Mette Feldt, lancerede han for et par år siden firmaet Seimei. Under mærket Wish producerer og sælger de frisk juice og fuldkornsjuice, der tidligere er produceret og udviklet af Planteriet i Holeby. Desuden er de i gang med en produktion af snacks produceret af pulpen, der bliver til overs fra juiceproduktionen.

Juiceproduktionen finder sted i Nakskov i en moderniseret fabriksbygning, der tidligere var ejet af Koff – moderselskabet bag Kohberg og Nakskov Mills. 

Nu har disse partnere fundet sammen og investeret et tocifret millionbeløb i blandt andet nye frugt- og grøntpressere, flowpackmaskine, en linje til fyldning af glasflasker og en blow moulder, der kan blæse plastflasker op umiddelbart inden påfyldningen af juicen.

En superflot kvalitet af danske solbær, der er vasket og sorteret, hældes i maskinen til koldpresning hos Seimei i Nakskov.
En superflot kvalitet af danske solbær, der er vasket og sorteret, hældes i maskinen til koldpresning hos Seimei i Nakskov. Foto: Annemarie Bisgaard.


Gennemtænkt koncept

Allan Feldt tror fuldt og fast på produktion af juice, selv om der er meget juice på markedet i forvejen:

- Hvis du ser på de øvrige juicer på markedet, er de enten af ringere kvalitet, eller også er de enten produceret i udlandet, eller i bedste fald er råvarerne fra udlandet og transporteret tusindvis af kilometer til Danmark.

- Ingen andre producenter har tænkt sit koncept igennem, som vi har. Lavt CO2 via indkøb af råvarer i Danmark, elgørenhed, lokalt, nul madspild og så videre, siger Allan Feldt, der giver en del af omsætningen til velgørende formål.

Produktionen af Seimeis juicer og fuldkornsjuicer sker i denne fabriksbygning i den østlige ende af Nakskov.
Produktionen af Seimeis juicer og fuldkornsjuicer sker i denne fabriksbygning i den østlige ende af Nakskov. Foto: Annemarie Bisgaard.


Ny virksomhed skaber arbejdspladser

Men hvorfor investerer den tidligere kildevandsproducent millioner i dansk juice i et yderhjørne af Danmark?

- Ét er at kunne fremstille den bedste og eneste danske, friske juice. Noget andet er, at det kan ske i et område, der har brug for investeringer og nye virksomheder. Det er på en gang bare endnu mere fantastisk, siger Allan Feldt til gartnertidende.dk.

- Vi håber, forbrugerne belønner os i den sidste ende for det store arbejde, det trods alt er at etablere sig langt væk fra de store byer.

- Vi vil kun sælge produkterne fra Nakskov på det danske marked, men vores drøm og mål er at etablere små fabrikker i udlandet og her producere lokalt og distribuere lokalt og lave lokal velgørenhed, påpeger juicedirektøren.

Læs mere om produktionen af frisk juice hos Seimei i Gartner Tidende nr. 11, der udkommer den 8. september 2016.