Glæd dig til 2017

2017 er rundt om hjørnet - og i Landbrug & Fødevarer byder det nye år på masser af sprøde events og friske tiltag. Vi bringer et sneak peek. Ses vi?

Du kan godt begynde at glæde dig. Vi brygger nemlig på en række spændende fødevareprojekter og madbegiveheder til det nye år. Tag et smugkig - vi håber på at se dig. Og følg med på goderåvarer.dk, hvor vi holder dig opdateret på de mange arrangementer.

Økologisk kød i detail
Hvordan øger du salget af økologisk kød i detailhandlen? Kom med til en spændende workshop og få fif med hjem. Eventen finder sted i begyndelsen af 2017.

Slagterprisen, Mejeriprisen og Frugt- og grøntprisen blænder op igen
Endnu engang går jagten på de bedste fra detailhandlen indenfor mejeri, slagtervarer og frugt og grønt. Vær med fra start, når vi åbner for indstillinger i foråret.

Kantineprisen vokser
Frokostpausen er noget, man kan glæde sig til mange steder i landet. For flere og flere kantiner gør en stor indsats for, at kvaliteten er i højsædet. Niveauet i den årlige dyst om at vinde Kantineprisen vedbliver at være i top, og i 2017 ser vi frem til at kunne hylde to kantineprisvindere. Kantineprisen har nemlig vokseværk. Og rummer, som noget nyt, både en pris til uddannelser og en pris til virksomheder. Vi åbner for indstillinger i foråret.

Økologi i offentlige køkkener
I 2016 er hele fire offentlige køkkener blevet hædret med økologiske køkkenroser - men festen stopper ikke her. FOA, 3F, Kost og ernæringsforbundet fortsætter sammen med Landbrug & Fødevarer det gode samarbejde om udbredelsen af økologi til de offentlige køkkenener. Vi glæder os til endnu et år, hvor de økologiske ildsjæle i Danmarks køkkener skal frem i lyset. Vi åbner for indstillinger i foråret.

Ferskvaredagen
Glæd dig til at blive præsenteret for sprøde analyser og forbrugerindsigter indenfor kødmarkedet. Og sæt allerede nu kryds i kalenderen ved den 4. maj.

Fødevaredagen
Vi inviterer endnu engang hele fødevare-Danmark til årets store branchedag. Plej dit netværk og bliv opdateret på de nyeste tendenser indenfor dit arbejdsområde. Fødevaredagen afholdes i efteråret, i de smukke rammer på Hindgavl Slot. Vi sender invitationer til beslutningstagere fra detail og foodservice i løbet af sommeren.

Fokus på Horeca
Hoteller, restauranter og cafeer er det største segment inden for foodservice, men andelen af økologi i dette segment udgør kun 25 % af det samlede økologiske forbrug i foodservice. I hele 2017 sætter vi derfor, i Landbrug & Fødevarer, fokus på HORECA-segmentet, hvor viden, inspiration, workseminar og økologiomlægning bliver sat på dagsordenen.

Mere økologi på fødevarerelaterede uddannelser
Som noget nyt inviterede vi i 2016 landbrugsuddannelserne med til Øko-Battles – og det var en succes, idet hele kæden fra jord til bord blev repræsenteret og berørt. Øko-battles og Food Fighters er to velkendte projekter, og i Landbrug & Fødevarer arbejder vi i 2017 med at optimere den økologiske videndeling på tværs af de fødevarerelaterede uddannelser.

Mere dialog i kæden - og flere lokale fødevarer
Efterspørgslen af lokale fødevarer vokser stødt, og for at kunne imødekomme den stigende efterspørgsel er det nødvendigt at skabe et bedre og mere udbytterigt samarbejde på tværs af foodservicesektoren. I projektet ”Dialog i kæden” fortsætter arbejdet i 2017 med målrettede aktiviteter, som skal styrke samarbejdet i branchen, identificere lokale producenter og udvikle guides til fødevareproducenter og iværksættere.

Årets ret med Gris
I 2016 løb Søllerød Kro med sejren. Se, hvem der løber med titlen i 2017, når landets toprestauranter folder sig ud. Spot årets gastrotendenser – det vi ser til konkurrencen, rammer som regel det store marked senere. Konkurrencen afholdes i slutningen af efteråret.