Kender du Det Økologiske Spisemærke?

Kendskabet til Det Økologiske Spisemærke skal øges. Derfor lancerer Fødevarestyrelsen ny kampagne.

 

Mens næsten alle danskere kender til det røde Ø-mærke, er det kun lidt under halvdelen, der kender Det Økologiske Spisemærke, som i dag findes på 1792 spisesteder i Danmark.

Guld i økologi
Det Økologiske Spisemærke er en gratis, statskontrolleret mærkeordning for både private og offentlige spisesteder. Mærket viser, hvor stor en del af de indkøbte føde- og drikkevarer på spisestedet, der er økologiske. Mærket findes i tre forskellige udgaver; spisesteder med bronzemærket har på 30-60 % økologi, spisesteder med sølvmærket har 60-90 % økologi og spisesteder med guldmærket har 90-100 % økologi.

Milepæl i omlægningsproces
Det Økologiske Spisemærke kan ses som en milepæl for, hvor langt man er med en økologisk omstilling – både for køkkenerne selv og for de spisende. Missionen med mærket er, at danske forbrugere kan træffe oplyste valg og have mulighed for at vælge økologisk, når de eller deres familie spiser ude, vælger daginstitution, skole eller plejehjem.

Økologien skal fejres
For at øge kendskabet til mærket lancerer Fødevarestyrelsen en kampagne i perioden fra den 5. til 18. september. Fredag den 9. september hyldes køkkener og spisesteder, som allerede har Det Økologiske Spisemærke, til Økologiens Fejringsdag.