Kom ind i kampen mod madspild

Ressourceudnyttelse og mindre madspild er tidens helt store trends – og nu kan du blive partner i en forening, der går forrest på området og hjælper gode initiativer bredere ud.

Refood-mærket er en ordning for virksomheder og organisationer i fødevare- og servicesektoren, som gør en indsats mod madspild og for genanvendelse. Mærket blev født for halvandet år siden og har nu nået 550 medlemmer. Medlemmerne er hovedsagligt kantiner, restauranter, storkøkkener og andre aktører indenfor foodservice-sektoren.

Medlemmerne forpligter sig til at reducere madspildet i køkkenerne og samtidig levere resterne til bioenergiformål hos Daka Refood.

Bliv partner i foreningen
Foreningen Refood står bag mærket og er en sammenslutning af fødevarevirksomheder, der gør en aktiv indsats for at mindske madspild. Foreningen danner også ramme om et netværk indenfor ressourceproblematikker i fødevaresektoren.

Den 1. juni afholdte Refood stiftende generalforsamlingen, og bestyrelsen er sammensat af:

  • Formand Timm Vladimir
  • Næstformand Klaus Jørgensen, Landbrug & Fødevarer
  • Selina Juul, Stop Spild Af Mad
  • Lars Visbech Sørensen, Agro Business Park
  • Kasper Kastoft Nielsen, YourLocal
  • Henrik Ottesen, Teknologisk Institut
  • Dung Nguyen, Unilever Food Solutions
  • Jacob Skovgaard, Daka Refood
  • Mette Toftegaard, Hotel- og Restaurantskolen

Hvis du vil vide mere, er du velkommen til at kontakte bestyrelsen eller gå ind på hjemmesiden www.refoodlabel.dk, hvor du også kan læse mere og tilmelde dig ordningen.

Bestyrelsen er trukket i arbejdstøjet
Nu er bestyrelsen på plads og der er meget at tage fat på; målet er at udvikle og forbedre Refood-mærket, tænke i større projekter, søge fondsmidler og skabe nye partnerskaber på tværs af fødevaresektoren. Næstformand i bestyrelsen Klaus Jørgensen udtaler: ”Efter generalforsamlingen havde vi en idéudveksling omkring emner, som bestyrelsen kan diskutere i fremtiden. Her kom forslag om at fremme områder omkring green washing, call center, regler, eksport, m.m. på bordet. Nu glæder bestyrelsen sig til at komme i arbejdstøjet og få lagt strategien for det fremtidige arbejde.”

Tillidsbaseret certificering

Refood-mærket er en tillidsbaseret certificering, som bygger på en fælles vision om en bæredygtig fødevare- og servicesektor, præget af mindre ressourcespild og mere genanvendelse.

Er du nysgerrig?

Læs mere om Refood-mærket og hvordan du bliver certificeret.