Protein og mejeriprodukter

Protein er en vigtig del af vores kost, både for almindelige danskere, men også for særlige grupper er det essentielt at få protein nok i dagens måltider. Særlige grupper kan f.eks. være elitesportsfolk, men også patienter indlagt på sygehus har brug for tilstrækkeligt med protein i kosten.

Ifølge den seneste kostundersøgelse, kommer ca. 24 % af danskernes daglige proteinindtag fra mejeriprodukter – 14 % kommer fra de flydende mælkeprodukter, mens 10 % kommer fra ost. Kød bidrager med 27 %, mens brød og kornprodukter giver os 21 % af vores protein. Det skriver Ernæringsfokus.dk.

En undersøgelse foretaget af TNS gallup for Landbrug & Fødevarer i 2014, viste dog at det langt fra er alle danskere der opfatter mejeriprodukter som en vigtig kilde til protein. Undersøgelsen viste at 76 % af personerne i undersøgelsen opfatter mejeriprodukter som en kilde til calcium, og at kun 31 % ser produkterne som en kilde til protein. Flere personer nævner kød, æg og fisk som vigtige kilder til protein.

Kilder:
Danskerens kostvaner 2011-2013. Pedersen et al., 2015, DTU Fødevareinstituttet.
Protein i mejeriprodukter. Februar 2014. TNS Gallup og Landbrug & Fødevarer.