Større hollandsk areal med frilandsgrønsager

I 2015 blev arealet med frilandsgrønsager eksklusiv jordbær udvidet og nåede dermed op på det største areal nogen sinde.

Foreløbige tal fra Hollands centrale statistikkontor, CBS, viser, at der i 2015 blev dyrket et rekordstort areal med frilandsgrønsager i Holland.

Arealet er eksklusive jordbær og er udvidet med tre procent i forhold til året før til i alt 78.760 hektar. Det skriver gartnertidende.dk.

Løg er størst

Løg, som med 41 procent af arealet er langt den største afgrøde, nåede med 32.160 hektar op på det største areal nogensinde.

Arealet med såløg blev udvidet med syv procent til 23.890 hektar, mens arealet med stikløg blev udvidet med seks procent til 7.860 hektar.

Gulerødder og asparges

På andenpladsen ligger gulerødder, hvor arealet blev reduceret med én procent til 8.520 hektar. Asparges er på tredjepladsen med 3.570 hektar, en udvidelse på otte procent.

Herefter følger ærter med 3.500 hektar – en nedgang på seks procent og rødder til julesalat med 2.950 hektar – uændret i forhold til året før.

Procentvis er arealerne med hestebønner, skorzonerrødder og porrer reduceret mest – henholdsvis 27, 25 og 15 procent – mens arealerne med rødbeder og sukkermajs er øget mest – henholdsvis fem og ni procent. Disse afgrøder udgør kun en mindre del af det samlede areal, skriver AMI.