Trend: Fedtforstrækkelsen er på retur

Der er et skred på vej i danskernes forhold til sundhed. Forbud og regler bliver skiftet ud med nydelse og livskvalitet. Og det kan ses i salgstallene. Vi røber, hvordan du hopper med på trenden.

 

Alt med måde – en mere holistisk sundhed på vej, lyder en af de otte trends, som vinder frem på madscenen i 2017. Hvor der i mange år har været fokus på at dyrke rigeligt med motion og følge forskellige kure eller kostmodeller, ses nu en modreaktion, hvor forbrugerne forholder sig lidt mere afslappet til det hele.

Trends: Det hitter på madscenen i 2017

Fokus på et liv i balance
Forbrugerne vil ikke længere lade sig diktere til, hvordan de skal leve, for at være sunde. I stedet fokuserer de på at leve et liv i balance, hvor der er tid til afslapning og familieliv. Det handler nemlig i lige så høj grad om mentalt velvære som om fysisk vedligeholdelse af kroppen.

Helt okay at spise bøffer med god fedtmarmorering
Det nye fokus afspejler sig også i danskernes madvaner. ”Den naturlige fedtmarmorering i bøffen bliver ikke i samme grad som tidligere forbundet med at være usund og fedende - den bidrager i stedet til smagsoplevelsen,” siger markedsanalytiker Christie Nilsen fra Landbrug & Fødevarer og fortsætter: ”Dermed bliver det acceptabelt at spise bøffer med en god fedtmarmorering, hvilket tidligere kan have afskrækket mange danskere fra enten at købe bøffen eller spise den.”

Salget af sødmælk og smør stiger
Det mere afslappede forhold til fedtet afspejler sig også i salgstallene. ”Vi ser en stigning i salget af fødevarer, som er mere fedtholdige. Det er blandt andet salget af sødmælk og smør, som er steget siden 2013. Der ses altså en tendens, hvor danskerne ikke længere er så fedtforskrækkede. For når de skal have en særlig smagsoplevelse, bliver der ikke sparet på de fedtholdige ingredienser,” siger Christie Nielsen.

Sælg smagsoplevelser og samvær
Den større betydning af nydelse og livskvalitet i relation til sundhed ændrer også ved danskernes holdning til maden. Der kommer større fokus på smag og mæthedsfølelse, frem for fokus på fedtfattig, vitamin- eller proteinrig mad. For danskerne er sund mad lig med varieret mad, som består af naturlige ingredienser. Og så er måltidet noget, man er sammen om, oplever og nyder. ”Med den nye tilgang til sundhed bidrager maden med smagsoplevelser og er rammen om samvær – og fokus på fedtindholdet i maden træder derfor i baggrunden,” slutter Christie Nielsen.

Læs mere: Driv salg med sundhed