Unge battler om økologi i hele landet

Banen er kridtet op til Øko-Battles i det ganske land. Gennem debat bliver elever og studerende på fødevarerelaterede uddannelser klædt på til at arbejde med økologi. Se hvor og hvornår det foregår.

Et skarpt panel er på tur i Danmark med en mission om at sætte økologi på dagsordenen på fødevareuddannelserne. Gennem fri og mangesidet debat mellem elever, studerende og faglærer på den ene side og panelet på den anden side, bliver udfordringer og muligheder ved økologi vendt og drejet.

Der blev battlet om dyrevelfærd og pris i Aalborg
Det brogede panel, der består af specialister inden for landbrug, gastronomi og økologi, var klar til den første Øko-Battle, som allerede er afholdt på Aalborg Tech. Her var det især dyrevelfærd, pris, fødevaresikkerhed og miljø, der blev debatteret mellem panelet og de 80 elever fra både grund- og hovedforløbet på Aalborg Tech.

Aha-oplevelser klæder de studerende på
Der er stadig rig mulighed for at opleve Øko-battles, og i år byder panelet både på nye og garvede ansigter. ”Vi tør godt love, at der er rum for masser af debat, ny viden, aflivning af myter og ikke mindst aha-oplevelser, når ordet er frit til Øko-Battle,” siger markedskonsulent Marie Haahr Jensen fra Landbrug & Fødevarer og fortsætter: ”Vores battle-vært Andreas Buchhave fra Landbrug & Fødevarer styrer slagets gang fra emne til emne. Gennem debat, smagsprøver og quiz gør vi de studerende og eleverne på fødevarerelaterede uddannelser klogere på økologiens mange facetter. Vi klæder dem på til at arbejde med økologi i deres fremtidige profession”.

Øko-Battels i 2016
Der afholdes yderligere tre Øko-Battles i 2016:

9. november, Bygholm Landbrugsskole ved Horsens

14. november, ZBC i Roskilde

7. december, Hotel & Restaurantskolen i København