Her er årets Økologiske Food Fighters

Der er udvalgt 13 Økologiske Food Fightere, som skal på en rejse i økologiens verden. De skal dyste i forskellige discipliner og arbejde med øko-cases fore fire fødevarevirksomheder.


Foto: Colourbox

Æg er lig med sundhed, mener flere og flere danskere

Hvad tænker dine kunder om æg? Og hvad er status på kolesterolmyten? Ny undersøgelse tager temperaturen på danskernes holdning til æg - og afslører, at sundhed, hurtighed og nemhed er buzzwords.


Livsnydermentilatet ændrer på aftensmåltidet

Aftensmåltidet er under forandring. Det er der flere ting, der peger på. Situationen og tilberedningen omkring måltidet ændrer sig.


Antibiotikaforbruget daler stadig

Det samlede forbrug af antibiotika til dyr er faldet for tredje år i træk.


Bæredygtighed ifølge dine kunder

Over halvdelen af danskerne tænker over bæredygtighed, når de putter varer i indkøbskurven. Men hvad forstår dine kunder ved et bæredygtigt forbrug? Det røber ny analyse.


Danskerne går sjældnere i supermarkedet

Danskernes indkøbsmønstre har ændret sig markant gennem de senere år. De køber sjældnere ind og placerer oftere deres storindkøb i lavprissupermarkederne. Det viser en ny undersøgelse fra Landbrug & Fødevarer.


Danskerne tager godt imod nyt, statsligt dyrevelfærdsmærke

Forbrugerne vil guides til at vælge bedre dyrevelfærd. Ny mærkning hjælper dem på vej.


Tilslutningen til Dansk IP er de seneste år faldet markant – både i antal tilmeldte producenter og tilmeldte arealer. Mærket lukkede derfor ned ved sidste årsskifte. (Foto: Colourbox)

Dansk IP ophører

Gartneribrugets Afsætningsudvalg, GAU, har besluttet at Dansk IP ophører med virkning fra 1. januar 2017.


De nominerede til årets fagpriser er fundet

Der er nu udvalgt kandidater, som kan noget helt særligt. Se, hvem der kan forvente uanmeldt besøg af en skarp jury.


Det statslige dyrevelfærdsmærke breder sig i køledisken

Det statslige dyrevelfærdsmærke udvides. Nu kommer der også hjerter på leverpostej, bacon og pølser.


Dine kunder vil have ’ren mad’

Bliv skarpere på en af årets store trends på fødevarescenen. Og se, hvad danskerne forbinder med ren mad.


Driv salg med sundhed

Danskernes opfattelse af sundhed er i bevægelse – men hvad betyder det for dig? Forbrugerøkonom giver en status på danskernes forhold til sundhed og peger på, hvordan du hjælper dine kunder i en sundere retning.


Dyrevelfærdsmærket er landet: Guide dine kunder

Det statslige dyrevelfærdsmærke er nu rullet ud i køledisken. Se, hvad de forskellige niveauer dækker over.


En ost er jo meget mere end bare "mild" eller "stærk"

Ost er en meget nuanceret fødevare, der kan indeholde over 600 forskellige smagsstoffer, fortæller sensoriker Lisbeth Ankersen. Hun har kortlagt smagen af danske, irske og franske oste og håber, at det kan inspirere folk til at gå på opdagelse i det enorme smagsunivers.


Er det farligt at spise kød med MRSA?

MRSA på kød udgør ikke nogen fare for mennesker. Se, hvad du kan fortælle dine gæster og kunder.


Få styr på dyrevelfærden med nye plakater

Hvordan foregår transporten? Og hvordan er der i staldene? Nye plakater klæder dig hurtigt på til at svare kunder og gæster på spørgsmål om dyrevelfærd.


Fede oste er langt sundere end deres rygte

Fuldfede oste med masser af mættet fedt burde alt andet lige have en negativ effekt på sundheden. Men sådan hænger det ikke sammen, lyder konklusionen fra en gruppe forskere, der har set på samspillet mellem næringsstofferne i udvalgte fødevarer


Flexitar-bølgen ruller. Eller gør den?

Er flexitar-trenden dødsstødet til markedet for kød? Eller er det bare en modernisering af de mere traditionelle kødfrie dage? Ny analyse kaster lys over det trendy fænomen.


Fokus: Samspil mellem mindre producenter og foodservice-markedet

Lokale fødevarer hitter. Også i foodservice. Men hvordan samarbejder du med mindre, lokale leverandører? Det sætter ny guide fokus på.


Forbrugernes hjerter banker for velfærdsgrise

Der er høj efterspørgsel på kød fra velfærdsgrise. Og det forventes, at udviklingen fortsætter.Forbruget af medicinsk zink hos smågrise er på vej ned

Berlingske og DR har i sidste uge bragt historier om, at forbruget af medicinsk zink hos smågrise skulle være stigende. Det er det ikke. Tværtimod har forbruget været faldende de seneste tre år.


Foto: Peter Prik Larsen

Fru Larsen vinder Årets ret med Gris 2017

Der var spænding til det sidste, men Hotel & Restaurant Fru Larsen løb med sejren med en ret af haler fra frilandsgris og solsikker. Bliv inspireret af konkurrencens retter og se fotos fra dagen.


Gratis forløb: Kickstart din økologiomlægning

Er du allerede hoppet med på bølgen og har lagt om til økologi i dit køkken? Eller står du stadig i startfeltet og tænker over, hvordan du kommer i gang? Så kom med på gratis inspirationsforløb.


Gris og gastro

Madanmelder Helle Brønnum Carlsen har spist sig gennem mange restauranters menukort. Og her støder hun ofte på grisen. Så ofte, at hun har spottet fire tendenser, når det kommer til gris og gastro. Snup dem her.


Grønsager er godt for synet

I tv-programmet Sundhedsmagasinet blev det demonstreret, at man kan spise sig til et bedre syn ved at spise flere luteinholdige grønsager.


Grøntsagers styrker og svagheder skal få mere grønt på tallerkenen

Det amerikanske FBI begyndte i 1960’erne at arbejde med profiling i jagten på seriemordere. Måltidspartnerskabet går nu FBI i bedene for at få danskerne til at spise flere grøntsager.


Har du styr på dyrevelfærden?

Vi har samlet vores viden om dyrevelfærd ét sted. Få et overblik, så du kan guide dine gæster og kunder.


Her er vinderne af Embla

Vores nordiske naboer løb med de eftertragtede Embla-statuetter, da den fælles, nordisk madpris blev uddelt for første gang.


Hjælp dine kunder: Den perfekte flæskesteg

Dine kunder har mange spørgsmål til, hvordan flæskestegen bliver en succes. Henvis til en forbrugervenlig guide, som hjælper dem på vej.


Hjælp forbrugerne til et endnu mere bæredygtigt forbrug

Plastic i naturen, forurening og global opvarmning er blandt nogle af de udfordringer, som bekymrer danskerne.


Højsæson for grill: Hjælp dine kunder til succes

Hver fjerde griller minimum én gang om ugen i sommersæsonen. Få tips til, hvordan grillglæde kan øge dit salg.


Hvad er bæredygtighed egentlig for en størrelse?

Beskriv bæredygtighed med ét ord. Den opgave fik det skarpe debatpanel på Fødevaredagen. Det blev til seks ord, der beskriver bæredygtighed i fødevarebranchen.


Hvad får man ud af at vinde en pris?

Udover anerkendelse er der rigtig god markedsføring i at vinde en af Landbrug & Fødevarers fagpriser. Det røber rapporter, som samler omtalen af de dygtige prisvindere fra 2016.


Islandsk skyr til tops i international mejeridyst

En skyr med æble fra det islandske mejeri MS Selfossi vandt konsum-kategorien i årets International FOOD Contest i Herning. Kategorierne ost og smør blev vundet af Taulov og Holstebro Mejeri.


Jagtens på branchens bedste er gået ind

Kender du fødevarebranchens skarpeste fagpersoner indenfor detail og foodservice? Så indstil dem til årets priser nu. Som noget nyt, har Kantineprisen fået en ekstra kategori til kantiner på uddannelsessteder.


Kageforbud? Nej tak

Danskerne gider ikke løftede pegefingre, når det kommer til sundhed. Nudging kan være løsningen, mener forbrugerøkonom Marianne Gregersen fra Landbrug & Fødevarer.


Kasseret til detail - men ikke til storkøkken

Personale fra storkøkkener har været en tur i grønsagsmarken for at se, om kasserede produkter til detail kan anvendes i køkkenet.


Kød og klima? Guid dine kunder

Dine kunder kan trygt spise kød. Branchen tager klimaet alvorligt og arbejder konstant på at optimere og udvikle løsninger, til gavn for klimaet.


Kvæg: Forbruget af antibiotika daler fortsat

Danskerne er optaget af antibiotikaforbruget i staldene. Og der er gode nyheder, som du kan fortælle dine kunder: Kvægbønderne har sænket forbruget af antibiotika med 12 procent.


L&F: Desperat angreb fra Dyrenes Beskyttelse

Landbrug & Fødevarer tager til genmæle over for Dyrenes Beskyttelses kampagne om ’Burgrise’. Martin Merrild kampagnen for et desperat angreb og bevidst manipulation.


Mælken fejres over hele verden

Torsdag den 1. juni er Mælkens Dag, og folk over hele kloden opfordres til at ’Raise a glass’ (’skål for mælken’). Herhjemme benytter Mejeriforeningen dagen til at få de unge i tale.


Årets modtager af Den dybe tallerken, Francis Cardenau, flankeret af miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen og Dansk Fødevare Forums formand, Mette Jasper Gammicchia. Foto: Carsten Andersen

Mesterkok får pris for sit bidrag til dansk gastronomi

Francis Cardenau modtager ’Den Dybe tallerken’, der er Dansk Fødevare Forums kvalitets- og innovationspris. Mesterkokken får prisen for sit store og mangeårige bidrag til dansk gastronomi.


Mini-konference om madspild

Hvor vigtigt er det for forbrugerne, at fødevarebranchen reducerer deres madspild? Og hvordan giver du dit madspild værdi? Kom med til mini-konference og få svaret.


Nu skal økologien fejres

Har dit køkken et Økologisk Spisemærke? Så kan du godt finde festtøjet frem.


Ny forskning trækker ost ud af skammekrogen

Fede mejeriprodukter er sundere, end man hidtil har antaget, og især ost er en del bedre end sit rygte. Det viser ny forskning.


Foto: Maya Hiort Petersen/Colourbox

Ny undersøgelse: Forbrugerne vil mindske madspild

Otte ud af ti forbrugere svarer, at de ‘ofte’ eller ‘altid’ sørger for at undgå madspild, og knap halvdelen svarer, at det er noget, de gerne vil gøre mere af for at sikre et bæredygtigt forbrug. Det viser en ny undersøgelse fra Landbrug & Fødevarer.


Økologi tjekker ind på hoteller og restauranter

Arbejder du som madprofessionel i foodservice-sektoren? Så har du sandsynligvis fået flere økologiske råvarer mellem hænderne de seneste år.


Med en ny forsøgsordning vil Netto søge at mindske madspildet i frugt og grønt. Under brandet ”Mad skal spises” sælger Netto ompakkede fødevarer, som fortsat ligger i originalemballagen, men som efter sortering lægges i poser, der er udviklet og designet til formålet. Foto: Dansk Supermarked/Netto

Ompakning af frugt og grønt

Med en ny forsøgsordning med ompakning af frugt og grønt vil Netto reducere madspildet i butikkerne med 50-60 procent.


Sådan får COOP forbrugerne til at lægge flere grøntsager i kurven

Coop har lavet en ambitiøs plan og vil øge danskernes forbrug af grønsager med 50 procent over fem år.


Sådan mindsker vi madspild - sammen

700.000 tons. Så meget madspild er der samlet set i hele værdikæden. Rapport peger på, at aktiviteter, på tværs af værdikæden, kan være med til at komme en del af spildet til livs.


Sådan sælger du ind til børnefamilierne

Vil du øge dit salg til børnefamilierne? Der er gode indsigter at hente i en ny analyse, der stiller skarpt på netop denne målgruppe – og det gælder, hvad enten du arbejder i dagligvarehandlen eller foodservice-sektoren.


Seks veje til øget frugt-og grøntsalg

Vi har været på tur hos årets nominerede til Frugt- og grøntprisen. På turen har vi samlet de bedste tips til mersalg. Lær af de bedste – og bliv inspireret før din nabobutik.


Ses vi i 2018?

Det håber vi. Vi brygger nemlig på en række spændende fødevareindsatser og madbegiveheder til det nye år. Tag et smugkig - vi håber på at se dig.


Søges: Økologiske Food Fightere

Er du en af morgendagens madprofessionelle - og er du nysgerrig på økologi? Eller har du måske en elev, som passer på dette? Så opfordr dem til at melde sig som Økologisk Food Fighter.


Spændende navne i spil til ny nordisk madpris

Hvem er nordens bedste madhåndværker? Eller nordens bedste madiværksætter? Spændingen bliver først udløst til august, men nu er de nominerede til Embla – en ny nordisk madpris – fundet. Juryerne i de nordiske lande har været på arbejde, for der har været mange gode indstillinger til prisen.


Spis trygt kød trods MRSA

MRSA på kød udgør ikke nogen fare for mennesker. Derfor kan man trygt spise dansk svinekød.


Styrk dit øko-salg. Kom til workshop 31. maj

GRATIS seminar 31. maj i København


Tænder dine kunder på bæredygtighed?

Bæredygtighed vinder frem i tiden - og vægtes højt af hver fjerde forbruger, når det kommer til valg af fødevarer. Vi zoomer ind på de forbrugere, der interesserer sig særligt for det luftige begreb.


Tendens: Osteinteresse på fremmarch

Ost trender blandt danskerne. Ny ostekæde åbner op for endnu mere oste-nørderi - og tilbyder abonnementsordning på ost.


Test dig selv: Hvilken øko-type er du?

Svar på tre hurtige spørgsmål og find ud af, hvilken type du er i et køkken - og hvilket forhold du har til økologi.


Tillykke til branchens allerbedste

Der er mennesker, der altid gør lidt ekstra. Udvikler sig. Går forrest. Det gør vindere af Landbrug & Fødevareres 12 fagpriser, der blev kåret på Fødevaredagen.


Tjen penge på økologi i din slagterafdeling

Vil du have fif til, hvordan du øger indtjeningen på det økologiske sortiment i din slagterdisk? Tilmeld dig gratis work-seminar og få inspiration til din faglige udvikling og sunde fornuft.


Trends: Det hitter på madscenen i 2017

Hvad efterspørger forbrugeren anno 2017? Ny analyse løfter sløret for de største mad- og forbrugertrends i år. Læs med, så du er godt rustet til at imødekomme forbrugernes ønsker.


Ud med plastposer - ind med papir

Lidl siger farvel til 10 mio. plastposer.


Vær med når ny madpris hylder det nordiske køkken

Vil du forsvare Danmarks ære, når vi skal dyste mod de nordiske lande om at vinde madprisen Embla? Indstil dig selv eller dine favoritter nu. Du kan stille op i syv kategorier.


Årets vinderteam sammen med deres virksomhedsrepræsentant fra Thise Mejeri. Fra venstre: Peder Gerhardt Jessen, Thise Mejeri, kokkeelev Gitte Ringgaard Holm, ernæring- og sundhedsstuderende Anna Hjek Møller Kirkeby og ernæring- og sundhedsstuderende Morten Drensgaard.

Valle er da ikke et restprodukt

I hvert fald ikke, hvis du spørger vinderne af årets Økologiske Food Fighters.


Vi lancerer nyt tool: Spis gris

Gris har i mange år været danskernes darling i køddisken – og det er den stadig. Nyt univers guider dig til at få det bedste ud af grisen.


Wauw – vi har fået nyt look

Goderåvarer.dk har fået en kærlig hånd – fra inderst til yderst. Det er stadig stedet, hvor du finder viden om gode råvarer, madtrends og forbrugerindsigter. Viden til brug i din hverdag.