Her er årets Økologiske Food Fighters

Der er udvalgt 13 Økologiske Food Fightere, som skal på en rejse i økologiens verden. De skal dyste i forskellige discipliner og arbejde med øko-cases fore fire fødevarevirksomheder.

Årets Økologiske Food Fightere har forskellige baggrunde. Fælles for dem alle er dog, at de er ved at uddanne sig til en karriere i fødevarebranchen. Og nu bliver de klædt på til at tage økologi med ind i deres fremtidige profession. 

Et stærkt hold med god tværfaglighed
Food Fighterne anno 2017 er noget helt særligt. "Jeg har været med til at drive det her projekt siden 2014, og vi har haft mange seje Økologiske Food Fightere i den periode. Men det er virkelig et stærkt hold, vi har i år og jeg har høje forventninger til, hvad fighterne præsterer," siger konsulent i Landbrug & Fødevarer Marie Haahr Jensen og fortsætter: "Fighternes baggrund spænder bredt. Vi har både ernæring- og sundhedsstuderende og slagter,- ernæringsassistent-,  kokke,- og produktionselever med på holdet i år. Så hele vejen fra jord til bord er repræsenteret og det giver en stærk tværfaglighed, hvor fighterne også kan lære en masse af hinanden."

Slagtermester har to elever med
Begejstringen over årets Økologiske Food Fightere er særlig stor i Meny i Aalborg. Der kommer nemlig to fightere herfra i år: "Jeg er super stolt af at have hele to elever med i år - det er så sejt gået af pigerne," siger slagtermester Thor Bak fra Meny i Aalborg, som vandt Slagterprisen i kategorien 'Slagtere i dagligvarebutikker' i 2016 og forsætter: "Jeg har før haft en elev med som Økologisk Food Fighter. Så jeg ved derfor, at mine piger kommer tilbage med et boost af selvtillid og styrket faglighed. Og så er det en gave at få elever retur med skærpede kompetencer indenfor økologi, som jo er et marked i vækst". 

Nyt set-up giver kamp til stregen
De nye Økologiske Food Fightere bliver inddelt i fire hold og skal i løbet af maj måned dyste mod hinanden i forskellige discipliner; Øko-battles, involvering på sociale medier og caseløsning for en virksomhed. Temaet for virksomheds-casene er madspild og upcycling - det handler om at gøre restprodukter til nicheprodukter og at skabe værdi der, hvor prisen er lavest.

Roadtrip og eksperthjælp
Fighterne mødes for første gang til Kick-off på Axelborg i København den 2. maj. Her deltager de i en workshop-dag, som klæder dem på til at dyste i de tre discipliner. Her møder de også fire eksperter, som hjælper dem igennem forløbet. Men fighterne skal også på tur og opleve økologien på tæt hold. "Det er vigtigt, at fighterne oplever økologien i hele kæden fra gård til gaffel. De skal besøge økologiske landbrug, så de får en dybere fornemmelse for økologien. Og så skal de besøge et storkøkken og dagligvarehandlen for at lære, hvordan ildsjæle arbejder med økologien her," siger konsulent i Landbrug & Fødevarer Anne Falkesgaard.

Årets Økologiske Food Fightere
Se, hvem der er årets Økologiske Food Fightere.

Birgitte – 23 år – Gourmetslagterelev med speciale i delikatesse – Food College Aalborg. Elev hos MENY i Aalborg 
Linda – 40 år – Ernæringsassistentelev – Teknisk Skole Silkeborg
Astrid – 24 år – Ernæring- og sundhedsstuderende – VIA i Aarhus
Morten – 23 år – Ernæring- og sundhedsstuderende – Via Aarhus
Gitte – 36 år – Kokkelev – Silkeborg Tekniske Skole. Elev hos Fazer Foodservice Danmark ved Bestseller i Aarhus
Anna – 23 år – Ernæring- og sundhedsstuderende – Via Aarhus
Pernille – 25 år – Ernæring- og sundhedsstuderende – Professionshøjskolen Metropol i København
Jonathan – 22 år – Gastronomstuderende – Aarhus Tech
Katrine – 33 år – Læser til produktionsleder – Bygholm Landbrugsskole
Lina – 24 år – Ernæring- og sundhedsstuderende – Professionshøjskolen Metropol i København
Alex – 23 år – Gourmetslagterelev – ZBC Roskilde
Karoline – 22 år – Gourmetslagterelev – Food College Aalborg. Elev hos MENY i Aalborg
Anja – 27 år – Ernæring- og sundhedsstuderende – VIA Aarhus

Vinderteamet kåres til en Final Øko-battle på Dalum Landbrugsskole den 1. juni.

Følg med 
De Økologiske Food Fighters deler deres oplevelser på Facebooksiden "Økologiske Food Fighters" og Instragramsiden "dkfoodfighters". Følg dem - måske får de brug for hjælp undervejs.   

For mere information, kontakt Marie Haahr Jensen på mhje@lf.dk eller Anne Buus Falkesgaard på anfa@lf.dk.

Projektet er støttet af Fonden for Økologiske Landbrug.