Her er vinderne af Embla

Vores nordiske naboer løb med de eftertragtede Embla-statuetter, da den fælles, nordisk madpris blev uddelt for første gang.

 

Den nye, nordiske madpris Embla er netop blevet uddelt for første gang nogensinde. H.K.H prinsesse Marie deltog i overrækkelsen af prisen. Færøerne løbe med flest priser - de vandt i hele tre ud af syv kategorier.

Hylder det ypperste i det nordiske køkken
Priserne sætter fokus på råvarer, fødevarer, produktionsmetoder - og ikke mindst de professionelle, der står bag det hele. Embla hylder det ypperste i det nordiske køkken og er med til at styrke den nordiske madidentitet og kultur samt øge interessen for nordisk mad uden for Norden. Seks nordiske landbrugsorganisationer står bag den første, fælles nordiske madpris.

Læs mere: Vær med, når ny madpris hylder det nordiske køkken

Prisen skal dele de gode historier
Formålet med prisen er at få delt viden og erfaringer fra alle de nordiske lande og er støttet af Nordisk Ministerråd. "Vi er utrolig stolte af prisen, for vi har så meget godt i Norden: smagfulde råvarer og rigtig meget innovation blandt madprofessionelle. Og når vi deler de gode historier, får vi allesammen endnu mere af det gode," siger chefkonsulent og projektleder på Embla Andreas Buchhave fra Landbrug & Fødevarer og fortsætter: "De priser, der blev uddelt her til aften, er også udtryk for, at vi i dag har en nordisk madkultur, som vi kan være stolte af."

Del af Better Food For More People
Landbrug & Fødevarer var vært for prisuddelingen på Københavns Rådhus, som fandt sted i samarbejde med Miljø- og Fødevareministeriets topmøde ’Better Food for More People’ som en del af Copenhagen Cooking and Food Festival. Embla består af syv priser, hvor hver af de nordiske lande har været nomineret til hver kategori.
En national jury fra hvert land og en fælles nordisk jury har afgjort, hvem af de nominerede, der skulle løbe med vinder-statuetterne. 

Embla er opkaldt efter den første kvinde i nordisk mytologi. Prisen vil fremover blive uddelt hvert andet år.

De syv vindere af Embla-prisen 2017 er:

  • Færøerne, Leif Sørensen, Fish Chips, for Nordisk madhåndværker 2017
  • Færøerne, Dímunargardur, for Nordisk råvareproducent 2017
  • Sverige, Annika Unt, for Nordisk mad til mange 2017
  • Åland, Michael Björklund, Smakbyn, for Nordisk madkommunikatør 2017
  • Færøerne, Heimablídni, for Nordiske maddestination 2017
  • Finland, Thomas Snellman, for Nordisk madiværksætter 2017
  • Norge, Geitmyra Matkultursenter, for Nordisk mad til børn og unge 2017    

Læs mere: Nu er de nominerede til årets fagpriser fundet