Jagtens på branchens bedste er gået ind

Kender du fødevarebranchens skarpeste fagpersoner indenfor detail og foodservice? Så indstil dem til årets priser nu. Som noget nyt, har Kantineprisen fået en ekstra kategori til kantiner på uddannelsessteder.

Igen i år uddeles Økologiske Køkkenroser, Kantineprisen, Slagterprisen, Mejeriprisen og Frugt- og grøntprisen til køkkener og butikker, som performer ekstra godt inden for netop deres område. Som noget nyt bliver der kastet lys på kantiner på uddannelsessteder – de får nemlig deres egen kategori under Kantineprisen.

Ny pris skal styrke maddannelse hos elever

Mange børn og unge spiser dagens vigtigste måltider på skoler, gymnasier og uddannelsessteder. Maden skal derfor dække det ernæringsmæssige behov – og samtidig skal maden gerne være med til at styrke maddannelsen hos eleverne. Derfor deler juryen bag Kantineprisen 2017 prisen i to; én pris til virksomhedskantiner og én til kantiner på uddannelsessteder.

”I den nye Kantinepris vil juryen blandt andet fokusere på, om kantinen tager et medansvar for den mad, de unge spiser. Fx ved at se på, om de serverer sunde og velsmagende retter, og om de unge bliver udfordret og inspireret til at prøve noget nyt. Vi ønsker også, at madoplevelsen bliver en social begivenhed, og at de unge kan samles om måltidet,” siger jurymedlem og ansvarlig for Kantineprisen hos Landbrug & Fødevarer, Marie Haahr Jensen.

Konkurrencen er hård

Alle priserne er en vigtig løftestang for både detailhandlen og foodservice, og der er kamp til stregen hvert år. Hver pris har en jury og skarpe kriterier. Der skal blandt andet leveres på oplevelse for kunden, på kvalitet og på godt håndværk. Men bliver sejren din, så er der en værdifuld historie, du kan fortælle dine kunder.

Hvem synes du skal vinde?

Læs mere om priserne, deadlines og kategorier via linksene herunder. Det er også her du som køkken, kantine, slagter eller dagligvarekæde indstiller dine favoritter.

Der er deadline for indstilling af kandidater den 27. marts. Vinderne kåres ved et stort awardshow på Fødevaredagen den 26. september på Hindsgavl Slot.

Økologiske Køkkenroser
Mejeriprisen
Kantineprisen
Frugt- og grøntprisen 
Slagterprisen