L&F: Desperat angreb fra Dyrenes Beskyttelse

Landbrug & Fødevarer tager til genmæle over for Dyrenes Beskyttelses kampagne om ’Burgrise’. Martin Merrild kampagnen for et desperat angreb og bevidst manipulation.

 

Dyrenes Beskyttelse har lanceret kampagnen: ’Hvis bare grise var høns. Burgrise - nej tak’. Kampagnen opfordrer danskerne til at donere penge og underskrifter til Dyrenes Beskyttelse i kampen mod grisenes dårlige dyrevelfærd.

Læs mere: Har du styr på dyrevelfærden?

Landmanden passer godt på sine dyr
Ifølge Landbrug & Fødevarer har Dyrenes Beskyttelse nået et nyt lavpunkt; "Hos Dyrenes Beskyttelse har man skiftet fakta og fornuft ud med fanfarer og fanatisme. Det handler tydeligvis om at fremprovokere mest mulig forargelse hos danskerne, så de fremover får dårlig samvittighed, hvis de så meget som nærmer sig en leverpostej," siger Martin Merrild, formand for Landbrug og Fødevarer og uddyber: "Danmark har et højt niveau af dyrevelfærd, og de danske svineproducenter passer godt på deres dyr. På en lang række områder har vi danske særregler, som går videre end EU-lovgivningen. Det ved de også godt hos Dyrenes Beskyttelse, så kampagnen er et desperat angreb og bevidst manipulation. Hvis Dyrenes Beskyttelse virkelig vil gøre en forskel for grisene, burde de kæmpe for at indføre danske standarder i andre lande."

Vi skal forsat sikre høj dyrevelfærd hos grise
Karen Hækkerup, adm. direktør i Landbrug & Fødevarer, understreger, at vi ikke får mere dyrevelfærd af at afvikle den danske produktion. "Danmark er et af de lande i EU, hvor dyrevelfærden er bedst. Sverige og Storbritannien har prøvet at gå endnu længere, men de skærpede krav betyder, at begge lande nu importerer grisekød, da egen produktion ikke længere kan dække hjemmemarkedet. Vi skal ikke ende i samme situation, og grisene får det absolut ikke bedre, hvis vi fremover skal købe mere grisekød fra lande med dårligere dyrevelfærd." siger Karen Hækkerup og fortsætter: "Det undrer mig, at Dyrenes Beskyttelse vælger en skyttegravskrig frem for et konstruktivt samarbejde. Vi viser gerne Dyrenes Beskyttelse, hvordan virkeligheden ser ud, og hvorfor ’Made in Denmark’ er et anerkendt kvalitetsstempel i hele verden. Ligesom alle andre kan de jo komme til Åbent Landbrug den 17. september.".

Kom til Åbent Landbrug og oplev virkeligheden
I dag starter Landbrug & Fødevarers nye annoncer for Åbent Landbrug, hvor de bl.a. skriver: ”I stedet for at tale om, at forholdene for de danske grise er blandt de bedste i EU, vil vi gerne invitere alle interesserede på et besøg i virkeligheden”.
Du finder annoncen i en lang række aviser og på sociale medier. Du kan læse mere om Åbent Landbrug på aabentlandbrug.dk.

Læs mere: Forbrugernes hjerte banker for dyrevelfærd

 

 

 

 

 

 

 

Klik på billedet for stort format

Læs mere om dyrevelfærd hos grise