Mesterkok får pris for sit bidrag til dansk gastronomi

Francis Cardenau modtager ’Den Dybe tallerken’, der er Dansk Fødevare Forums kvalitets- og innovationspris. Mesterkokken får prisen for sit store og mangeårige bidrag til dansk gastronomi.

Årets modtager af Den dybe tallerken, Francis Cardenau, flankeret af miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen og Dansk Fødevare Forums formand, Mette Jasper Gammicchia. Foto: Carsten Andersen

 

Årets modtager af Den dybe tallerken, Francis Cardenau, flankeret af miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen og Dansk Fødevare Forums formand, Mette Jasper Gammicchia. Foto: Carsten Andersen 

-Francis Cardenau tildeles prisen for sit engagement, sin holistiske tilgang til fødevarer og omverden samt en vedholdende indsats for at bringe innovation ind i fødevareindustrien uden at gå på kompromis med kvalitet og sit gastronomiske brand.

Sådan sagde miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen, da han onsdag aften uddelte innovationsprisen 'Den Dybe tallerken’ til Francis Cardenau. Det skriver Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelelse.

Mesterkokken får Dansk Fødevare Forums kvalitetspris for sit mangeårige bidrag til dansk gastronomi, og fordi han igennem sine snart 25 år i Danmark har været en inspiration for hundredvis af unge gastronomer.

Francis Cardenau var køkkenchef, da den første restaurant i Danmark fik 2 Michelin-stjerner (den daværende ’Kommandanten’, red.). Senest har Francis Cardenau også repræsenteret Danmark, som dommer ved det uformelle verdensmesterskab for kokke ’Bocuse D’Or’ i Lyon.

- Hans utrættelige arbejde for den gode smag og de gode råvarer er beundringsværdig, og Francis har været en katalysator for dansk gastronomi og ydet et værdifuldt bidrag til innovation i fødevareindustrien, sagde Esben Lunde Larsen videre.

Der er ingen tvivl om, at Francis Cardenau er afholdt blandt sine kokke-kolleger. I indstillingen lød det blandt andet, at: 'Francis er, ud over at være en fantastisk dygtig kok og en inspirerende køkkenchef, et vidunderligt positivt menneske, hvis smittende energi altid er en oplevelse.’

- Med prisen følger håbet om, at Francis Cardenau fortsat vil være med til at den drive og præge den gastronomiske scene og ”Fødevare-Danmark” mange år endnu, sagde formand for Dansk Fødevare Forum, Mette Jasper Gammicchia.

Selv siger Francis Cardenau:

- Jeg er både stolt og beæret over, at en ”tilflytter” kan opnå prisen. Og jeg er meget ydmyg overfor at have vundet den i et meget skarpt felt.Hvad er Dansk Fødevare Forum?
Dansk Fødevare Forum (DFF) blev stiftet i oktober 1994. Foreningen blev grundlagt på initiativ af en række virksomheder og organisationer i fødevareindustrien. Formålet var at skabe en organisation, som repræsenterer alle interessenter i dansk fødevareindustri. Dansk Fødevare Forum gennemfører konferencer og driver innovations- og ledelsesnetværk for fødevaresektoren. ’Den Dybe Tallerken’ er fødevarebranchens kvalitets- og innovationspris og uddeles for 17. gang i år.