Ud med plastposer - ind med papir

Lidl siger farvel til 10 mio. plastposer.

 

Som den første dagligvarekæde i Danmark udfaser Lidl nu plastikindkøbsposer fra samtlige butikker. Det sker i løbet af næste år.

Plastikposer erstattes af papirsposer og muleposer 
I stedet for plastikindkøbsposer kommer kunderne til at finde såkaldt FSC-certificerede papirposer på hylderne under kassebåndet. Ligesom Lidl allerede i dag sælger en mulepose i økologisk bomuld til 20 kroner. Lidl forventer, at tiltaget sparer verden for over 10 millioner plastikindkøbsposer med en samlet vægt på cirka 300 tons.

Opfordring fra kunder
Det er netop kunders efterspørgsel, som Lidl forsøger at komme i møde. "Vi oplever, at vores kunder er meget oplyste om debatten om plastik og efterspørger alternativer til plastikposerne. De har henvendt sig både i butikker, på facebook og i vores kundeservice. Så derfor har vi valgt at tage skridtet fuldt ud," siger CSR-ansvarlig Tina Kaysen fra Lidl Danmark.

Frankrig, Kenya, Rwanda
Der har de seneste år været fokus på plastik i naturen og i verdenshavene, hvilket med jævne mellemrum har fået debatten om plastikposer til at dukke frem. I New York har man flere steder besluttet at tage betaling for de tynde engangsplastiskposer med en forventning om, at forbruget dermed vil falde. I Frankrig og flere afrikanske lande, blandt andre Kenya og Rwanda, har man valgt helt at forbyde plastikposerne. "Det er 10 millioner plastikposer, som vi ikke tilbyder til vores kunder mere. Vi gør det, fordi vi arbejder med forskellige CSR-tiltag, og miljø er et af de essentielle områder. Vi ønsker ikke, at vores plastikposer risikerer at ende i naturen, hvor de er til gene for dyreliv og miljø," siger Tina Kaysen og fortsætter: "Samtidig oplever vi, at der er en global debat i øjeblikket, hvor der er fokus på problematikken om plastik i verdenshavene og i naturen.".

Om FSC
    - FSC er en non-profit mærkningsordning til træ og papir.
    - I en FSC-mærket skov bliver der ikke fældet mere træ end skoven kan nå at reproducere.
    - FSC er en sikkerhed for, at dyr og planteliv bliver beskyttet, og at de mennesker, der arbejder i skoven, er uddannede og får ordenlig sikkerhedsudstyr og løn.

Læs mere: Det hitter på madscenen i år