5 facts om kalvekød

Kalvekød er ikke lige så kendt som oksekød i de danske køkkener. Det er en skam, for kødet er både mørt og fint. Her er 5 facts om kalvekød.

 

Kalvekød er klimavenligt kød
Kalvekød kan man i virkeligheden kalde et bonusprodukt fra mælkeproduktionen. Alle led i produktionen kommer til nytte. Danske kalve af malkerace udnytter desuden foderet godt og har en god tilvækst. Det gør produktionen af kalvekød fra malkekøer til den oksekødsproduktion, der er mest ressourceeffektiv.

Oksekød versus kalvekød
Kalve får foder, der er sammensat, så det er optimalt for deres fordøjelse. De får bl.a. grovfoder, og det er med til at give kødet karakter, farve og en smag der minder om oksekød - blot mere afrundet, mere magert og med en finere struktur.

Kalve har høj dyrevelfærd
Rigelig plads og masser af strøelse. God ernæring med alsidigt foder. Sådan ser hverdagen ud for kalvene her til lands. Tremmekalve og opfedning som ’sødmælkskalve’ er forbudt, fordi det ødelægger dyrenes fordøjelse.

Kalvekød er hurtig mad
Kød fra kalv er mere magert og har en finere struktur end oksekød. Det skal derfor ikke tilberedes lige så længe, eller ved lige så høj varme. Et minut på hver side er tilstrækkeligt til en schnitzel, og en kalvecuvette skal blot have en halv time i ovnen. Kalvestrimler og hakket kød af kalv er også let mad i hverdagen.

Kalvekød passer til alt
Fordi kalvekød er så mildt i smagen og har en blød, fin struktur, kan du sætte det sammen med næsten alt. Alle slags saucer og tilbehør går godt til kalvekød. Det er ikke uden grund, at kalvekød er en kokkefavorit.