10 nominerede til pris på Fruit Logistica

Inden længe er der Fruit Logistica i Berlin, og igen i år kan gæsterne stemme på en af de 10 nominerede kandidater til messens innovationspris.


En brun, fast tomat af Marmande typen er én af de 10 nominerede produkter til Fruit Logistica Innovation Award på messen i Berlin i februar. Tomaten, der skulle have en sød, intens smag og god holdbarhed, hedder Adora og kommer fra HM Clause i Spanien. (Foto: hmclause.com)

Listen over nominerede produkter til Fruit Logistica Innovation Award er allerede annonceret. Prisen betragtes som en vigtig – om ikke den vigtigste – pris inden for verdenen af friske råvarer og produkter i frugt- og grøntbranchen. Det er 13. gang, at prisen uddeles. Det skriver gartnertidende.dk.

Fruit Logistica finder sted den 7.-9. februar i messecenter Berlin, og der ventes over 75.000 besøgende fra 130 lande. Det særlige ved Fruit Logistica Innovation Award er, at den bliver valgt af de besøgende, der kan stemme på de nominerede kandidater på messens to første dage.

De ti nominerede produkter bliver præsenteret i specialudstillinger to steder i passagen mellem hal 20 og 21 og i CityCube Berlin, hal B. Vinderne annonceres den 9. februar.


De nominerede produkter
En jury bestående af et ekspertpanel med repræsentanter fra alle niveauer inden for handel med frisk frugt og grønt har udvalgt 10 kandidater fra mere end 70 indsendte forslag. Der er ingen danske indslag.

De udvalgte kandidater er både produkter, tjenester eller tekniske nyskabelser. Ud over tomaterne på det øverste billede i denne artikel er følgende nomineret:


H2Hybrid fra H2Hydroponics i Spanien er et patenteret dyrknings- og vandingssystem til planter i vandkultur. Tilførsel af ilt til vandet reducerer vandforbruget med op til 80 procent og energiforbruget med op til 25 procent.


Marklaboratorium fra Croptimal i Israel er en mobil, teknisk løsning, når der skal tages prøver af planter, jord og vand i marken. Resultatet foreligger indenfor få minutter.


’LogoFrucht’ fra Kellermeister Manns i Tyskland kan - uden at lave mærker i frugten - trykke logo uanset frugtens form. Farverne er vandfaste.


‘Malver’ fra Turatti i Italien er et elektromekanisk system til præcis og automatisk skrælning af alle slags frugter med sten. Kapaciteten er 48 styk pr. minut.


’Pook Coconut Chips’ fra PookSpaFoods i Tyskland er chips lavet af frisk kokos, forarbejdet uden olie eller fedtstoffer. Fås i tre varianter: Original havsalt, mangosalt og chokolade-havsalt.


Scheufelen Grass Paper – Greenliner’ fra tyske Papierfabrik Scheufelen er en økologisk emballage produceret af 50 procent friske græsfibre. Råmaterialet bidrager til bæredygtig reduktion i forbrug af energi for vand.


‘Ulti-Mite Swirski’ fra Koppert Biological Systems i Holland er en komposterbar pose, der indeholder rovmiden Amblyseius swirskii, udviklet til biologisk kontrol af trips. Produktet er patentanmeldt.


‘Wasabi Giftbox’ fra East4Fresh - Color2Food i Holland er en gaveæske lavet af ubehandlet træ. Æsken indeholder et stykke friskt wasabi-rod og et wasabi-rivejern til brug i køkkenet eller ved spisebordet. Wasabiplanten kaldes også japansk peberrod.


‘The Alberts Smoothie Station’ fra Greenyard i Belgium er en salgsautomat, der kan tilberede 100 procent naturlige smoothies fra frosset, friskt frugt og grønt baseret på basis af kundens individuelle selektion og opskrift.