Jobskifte: Mark ↔ køkken

Hvad sker der, når kokke- og landbrugselever bytter arbejdsplads i en uge? Det testede Landbrug & Fødevarer i 2018. Øget dialog og tværfaglig viden var blandt højdescorerne. Og Fra Greb til Gaffel var i det hele taget så stor en succes, at vi gentager det hele i år – denne gang med endnu flere elever.

 

Unik mulighed
Vil du vide mere om dine råvarer? Så grib chancen og meld dig til dette års Fra Greb til Gaffel. Der er mange gevinster at hente:

  • Erfaring med, hvordan økologiske råvarer bliver produceret og anvendt i køkkenet
  • Indsigt i hele kæden fra jord til bord og vejen fra frø til plante
  • Øget forståelse for og dialog med vigtige samarbejdspartnere

Kort sagt klæder Fra Greb til Gaffel dig grundigt på til at håndtere morgendagens fødevarerelaterede udfordringer. Og der er også meget viden at hente for dig som vært.

Fra Greb til Gaffel tager udgangspunkt i økologien. Det betyder, at alle landbrugsværterne er drevet økologiske, ligesom alle køkkenværterne har et Økologiske Spisemærke. Projektet er et samarbejde mellem Landbrug & Fødevarer, dygtige erhvervsskoler og et væld af praktikværter.


Vil du være med?
I 2019 løber Fra Greb til Gaffel af stablen i uge 39. Er du interesseret i at få en landbrugselev i praktik i dit køkken – eller en kokkeelev i praktik i dit landbrug? Eller er du elev og vil gerne selv i praktik? Så kontakt Anders Nicolajsen på andn@lf.dk. Du kan holde dig opdateret på Fra Greb til Gaffel.

 

Se, hvordan det gik sidste års deltagere

Video: Fra Greb til Gaffel

Se hvordan det gik i 2018 da 10 kokke og 10 landmænd byttede plads