Årets highlights til dig

Vi glæder os til at præsentere et år med digitale og fysiske events til dig, der arbejder med mad i dagligvarehandlen, i foodservice eller på landets fødevareuddannelser.

 

Her er et udpluk af vores største mad-fyrtårne. Find din del af branchen, vælg dine favoritter og tag fat i os, hvis du vil med.

- Dagligvarehandlen 

- Foodservice 

- Fødevareuddannelser

 

DAGLIGVAREHANDLEN

VIP-tour: ’Vild med sild’
Kom helt tæt på én af Nordsøens godbidder – nemlig silden. Vi har samlet et ensemble af fiskere, fiskehandlere og kokke og byder velkommen i den nordligste del af Danmark.
Hvornår: 12. august
Hvor: Skagen
Kontakt: Chefkonsulent Lærke Kirstine Lund (se kontaktboks nedenfor)

Ost & iscenesættelse
En helt ny oste-taskforce tilbyder besøg i din butik. Se hvordan du kan skabe den bedst mulige scene for osten og styrke økologi-salget.
Hvornår: Forår/sommer
Hvor: I butikker, der udvælges i samarbejde med dagligvarekædernes mejeriansvarlige
Kontakt: Chefkonsulent Lærke Kirstine Lund (se kontaktboks)

Book en mark
Kan du lide tanken om at komme tættere på årets høst? Book en mark handler om økologisk frugt, grønt og nye forbindelser. Vær med, når producenter og potentielle aftagere mødes og grøn forretning opstår.
Hvornår: Forår/sommer
Hvor: Øst og vest for Storebælt
Kontakt: Chefkonsulent Lærke Kirstine Lund (se kontaktboks)

Fremtidens grønne proteiner
Det er ikke hver dag en ny branche ser dagens lys. Men det er præcis hvad der sker i denne tid, hvor nye sorter ærter, bønner og andre protein-rige afgrøder udvikles på dansk jord. Vi præsenterer fire værdikæde-workshops, hvor landmænd, virksomheder, dagligvarehandlen og foodservice mødes. Det bliver historisk og din dagligvarekæde er inviteret med.
Hvornår: Forår/sommer/efterår
Hvor: Fire lokationer både øst og vest for Storebælt
Kontakt: Chefkonsulent Lærke Kirstine Lund (se kontaktboks)

Fødevaredagen
Årets store faglige branchedag – fyldt med ny viden om fødevarer og friske indsigter om forbrugerne. Vælg dit helt eget spor gennem dagen.
Hvornår: 28. september
Hvor: Hindsgavl Slot, Middelfart
Mere info
Kontakt: Chefkonsulent Maiken Rohde Persson (se kontaktboks nedenfor)

Fødevarepriserne
Drømmer du om at stå på podiet, når årets store branchepriser overrækkes? Slagterprisen, Mejeriprisen og Frugt- og grøntprisen blænder op igen i 2021.
Hvornår: Indstilling åbner den 2. marts på Slagterprisen, Mejeriprisen og Frugt- og grøntprisen 
Hvor: Awardshow på Hindsgavl Slot, Middelfart
Kontakt: Chefkonsulent Hanne Castenschiold (Slagterprisen), Markedschef Mette Gammicchia (Mejeriprisen) eller chefkonsulent Lærke Kirstine Lund (Frugt- og grøntprisen)
(se kontaktbokse nedenfor)

 

FOODSERVICE (grossister, kantiner, hoteller, restauranter og offentlige køkkener)

Griseakademiet: Masterclasses
Vi har skabt fire Masterclasses for dig, der gerne vil udvikle og nørde i smag. Der bliver talks og tastings om gris, grønt og klima på fire smukke locations.
Hvornår: Forår & efterår
Hvor: Bornholm, København, Jylland
Kontakt: Gastronomiske konsulent Anders Nicolajsen (se kontaktboks)

Fisk- og skaldyrsakademiet: Masterclasses
Vi blænder op for fire Masterclasses for dig, der vil helt tæt på havets råvarer. I selskab med akademiets eksperter kommer vi tæt på arter og gastronomi. Der bliver noget at glæde sig til.
Hvornår: Sommer/efterår/vinter
Hvor: Fire destinationer øst & vest
Kontakt: Chefkonsulent Lærke Kirstine Lund (se kontaktboks)

Ost & iscenesættelse
Har du lyst til at lære mere om hvordan du iscenesætter osten i din kantine? Vi byder på besøg af vores oste-taskforce med dygtige kokke og glæder os til at dele vores indsigter og idéer med dig.
Hvornår: Sommer/efterår
Hvor: I udvalgte kantiner
Kontakt: Chefkonsulent Lærke Kirstine Lund (se kontaktboks)

Økologi: Masterclasses
På to arrangementer for grossister og kantiner fokuserer vi på råvarer og økologi. Hvad er nyt? Og hver er svært? Mød både pionerer og kritikere og bliv skarp på holdning og handling.
Hvornår: Forår & efterår
Hvor: Øst og vest i Danmark
Kontakt: Gastronomiske konsulent Anders Nicolajsen (se kontaktboks)

Økologi: Best-practice safari
Vi tager hoteller, restauranter og cafeer med på Best-practice safari for at opleve økologien helt tæt på. Vi skal opleve og ikke mindst smage. Og så skal vi udvikle sammen. Hvordan får vi mere økologi på menuen?
Hvornår: Forår & efterår
Hvor: Øst og vest i Danmark
Kontakt: Gastronomiske konsulent Anders Nicolajsen (se kontaktboks)

Årets ret med Gris
I 2020 løb Restaurant Lyst med sejren. Nu er vi spændte på hvem, der vinder prisen i år. Måske dig og din restaurant?
Hvornår: Du kan indstille din restaurant allerede nu. Se hvordan du indstiller her.
Kontakt: Gastronomiske konsulent Anders Nicolajsen (se kontaktboks)

Årets ret med fisk
Vi er stolte af at præsentere en ny gastronomisk dyst – denne gang med havet som scene.
Er du interesseret i at høre mere, så følg med på siden her og tag fat i gastronomisk konsulent Anders Nicolajsen (se kontaktboks)

Fødevaredagen
Årets store faglige branchedag – fyldt med ny viden om fødevarer og friske indsigter om forbrugerne. Vælg dit helt eget spor gennem dagen.
Hvornår: 28. september
Hvor: Hindsgavl Slot, Middelfart
Mere info
Kontakt: Gastronomiske konsulent Anders Nicolajsen (se kontaktboks)

Kantineprisen og Køkkenprisen
Hvor ligger landets bedste kantine? Og hvilke offentlige køkkener rykker især på økologi? Stærke juryer vurderer feltet og hædrer de, der gør en forskel for mange hver eneste dag.
Hvornår: Indstilling åbner den 2. marts
Hvor: Awardshow på Hindsgavl Slot, Middelfart
Kontakt: Koordinator Jane Korsgaard (se kontaktboks)

 

FØDEVAREUDDANNELSERNE

Future generation økologi
Vi tager 12 unge fra uddannelserne med på en Road trip i det økologiske Danmark.
Har du lyst til at vide meget mere om økologi – og samtidigt opbygge et stærkt tværfagligt netværk?
Hvornår: Forår
Hvor: Vi skal på tur i hele Danmark
Kontakt: Konsulent Anders Nicolajsen (se kontaktboks)

Fra greb til gaffel
Kommende kokke og landmænd bytter plads i en uge - og bliver kloge på hinandens virkelighed. Er du én af delene, så har du måske lyst til at være med?
Hvornår: September
Hvor: Vi har praktikpladser i hele Danmark
Kontakt: Gastronomisk konsulent Anders Nicolajsen (se kontaktboks)


Anders Nicolajsen

Anders Nicolajsen

andn@lf.dk - Marked & Ernæring

Telefon Seniorkonsulent (foodservice, gastronomi og udvikling)

Mobil +4553645853




Lærke Kirstine Lund

Lærke Kirstine Lund

lld@lf.dk - Marked & Ernæring

Telefon Chefkonsulent

Mobil +4520862871


 

Maiken Rohde Persson


Jane Korsgaard

Jane Korsgaard

jko@lf.dk - Marked & Ernæring

Telefon Afd. koordinator

Mobil +4525523091



Mette Gammicchia

Mette Jasper Gammicchia

mjg@lf.dk - Marked & Ernæring

Telefon Chef for Marked & Ernæring

Mobil +4527245668


Trine Møller Christensen