Dansk topkok dyster på oksekød

Hvert andet år afholdes Bocuse d´Or, verdens mest prestigefyldte kokkekonkurence. Konkurrencen har været med til at sætte Danmark på det gastronomiske landkort og igen i år er Danmark repræsenteret. Denne gang er det store emne oksekød og kalvebrisler.

 

Af Anna Jæger fra Landbrug & Fødevarer

Bocuse D´or
”Tag de 24 bedste unge talenter indenfor kokkeverden og lad dem dyste mod hinanden i forskellige discipliner foran et publikum med 5 timer og 35 minutter til at kreere sublime retter”. Det var Poul Bocuses vision for konkurrencen, der har eksisteret siden 1987 og er blevet større år efter år. Et helt år går derfor alene med at udvælge de bedste kokke i de forskellige verdensdele. Det sker gennem delkonkurrencer som ”Selection Europa” der løber af staben den 11.-12. juni i Italien. Her skal Kenneth Toft Hansen fra Svinkløv Badehotel repræsentere Danmark. Konkurrencen er den sidste delkonkurrence inden finalen i Lyon januar 2019.

Hjemlandets oksekød
For at gøre konkurrencen mere svær og give fælles rammer for alle deltagerne, er nogle af ingredienserne forudbestemt, og det store emne i år er oksekød og kalvebrisler. Foruden at skabe fantastisk mad er et af kravene at retten skal bære præg af kokkens hjemland. Derfor skal Kenneth Toft Hansen tilføre et særligt præg af danskhed til oksekødet.

Havgus på tallerkenen
Med kravet om at tilføre særlig danskhed til oksekødet kunne man forestille sig at Kenneth Toft Hansen lader sig inspirere af Svinkløv badehotel og dets idylliske omgivelser. Badehotellet, der brændte i 2016, er ved at blive genopbygget. Mon ikke vi ser havgusen bruse på tallerken i juni 2018 hvor Kenneth Toft Hansen går på scenen som nummer 6.

Redaktionen på Goderåvarer.dk ønsker Kenneth held og lykke.

Lærke Kirstine Lund

Lærke Kirstine Lund

Chefkonsulent - Afsætning, Ernæring & Markedsudvikling

Telefon +4533394419

Mobil +4520862871


 

Vickie Enné Ryge

Vickie Enné Ryge

Chefkonsulent - Afsætning, Ernæring & Markedsudvikling

Telefon +4533394262

Mobil +4541932970