Fødevarepriser styrker salget

Hos Landbrug & Fødevarer hædrer vi de ildsjæle, der bringer fødevareerhvervets råvarer ud til forbrugerne - og som gør det med respekt og høj faglighed. Se de nominerede til årets fødevarepriser.

 

Der er ingen tvivl om, at vi har gode råvarer i Danmark. Men bliver de også behandlet og præsenteret på bedst mulig vis i dagligvarekæderne? Og hvordan ser det ud i landets kantiner og storkøkkener?

Igennem en årrække har Landbrug & Fødevarer hvert år uddelt priser til dagligvarekæderne inden for kategorierne kød, mejeri og frugt/grønt og priser til kantiner og storkøkkener. Hver pris har skarpe kriterier, og de er langfra tilfældige. De handler om kvalitet, om forståelse for råvaren og om evnen til at møde kunden med det bedst mulige produkt.

Priserne har juryer med stærke fagfolk, og de er i denne tid på road-trip for at besøge de nominerede til årets fødevarepriser.

De nominerende er:

Slagterprisen

’Privatslagtere’:
Slagtermestrene Bjarke Jensen og Mark Purkær, Slagter-Riget, Aarhus
Slagtermester Jacob A. Nielsen, Slagter Jacob, Kalundborg
Slagtermester Jesper Christiansen, Slagter Jesper, Farum

’Slagtere i supermarkeder/hypermarkeder’:
Slagtermester René Elnegård Larsen, SuperBrugsen, Kerteminde
Slagtermester Jan Spetzler, MENY, Holbæk
Slagtermester Jakob Magnusson, MENY, Præstø

Mejeriprisen

’Discount’:
Mejeriansvarlig Peter Holbæk Gregersen, Lidl, Skive
Mejeriansvarlig Jacob Johansen, Rema1000, Haderslev
Mejeriansvarlig Kenneth Bo Hansen, Aldi Svendborg

’Supermarkeder/hypermarkeder’:
Mejeriansvarlig Lise Salomonsen, Salling Super, Aarhus
Mejeriansvarlig Esben Steen Andreas, Bilka One Stop, Fields, København S

Frugt- og grøntprisen

’Discount’
Fakta, Hobro
Lidl, Vejle
Rema 1000, Marienlund, Odense

’Supermarkeder/hypermarkeder’
Bilka, Skalborg
Føtex, Helsingør
Kvickly, Holte

Kantineprisen

Køkkenchef Mathias Holt, Socialcantina, Brønshøj
Køkkenchef Jesper Salomonsen, Meyers Contract Catering, Novo Nordisk, Måløv
Køkkenchef Casper Holm Løvgreen, Kokkenes Køkken, Kombit, København S

Økologiske Køkkenroser

Centrale- og hospitalskøkkener:
Byens Køkken, Odense
Regionshospitalet Nordjylland, Thisted

Daginstitutioner, mad til børn og unge:
BØ Æblehuset, Herlev
Børnehuset, Søborg

Plejehjem, sociale institutioner (døgn) med lokale produktionskøkkener eller levebo-miljører
Virklund Plejecenter, Silkeborg
Plejecentret Bonderupgård, Vanløse

Skoler og uddannelser

Flakkebjerg Efterskole, Slagelse
Gasværksvejens Madskole, København V.

Vil du vide mere?
Læs mere om priserne herunder:

Mejeriprisen
Frugt- og grøntprisen
Slagterprisen
Kantineprisen
Økologiske Køkkenroser


For yderligere info., kontakt:
Slagterprisen og Mejeriprisen
Vickie Enné Ryge, chefkonsulent, Landbrug & Fødevarer, tlf.: 33 39 42 62
Frugt- og grøntprisen
Lærke Kirstine Lund, chefkonsulent, Landbrug & Fødevarer, tlf.: 33 39 44 19
Kantineprisen og Økologiske Køkkenroser
Andreas Buchhave, chefkonsulent, Landbrug & Fødevarer, tlf.: 33 39 40 10