Her bor Michelin-landmændene

Nu kan man på det gastronomiske Danmarkskort se, hvor de landmænd, der leverer råvarer til Michelin-restauranterne, bor.

 

De fine franske Michelin-stjerner bliver mandag spredt ud over landets bedste restauranter. Nogle af dem, der også følger spændt med i, hvilke restauranter, der opnår gastronomiens fineste hæder, er landmændene. Det skriver L&F BUSINESS.

Det er nemlig landmænd fra hele Danmark, der leverer råvarer til restauranterne rundt omkring i landet. Nu kan du via Landbrug & Fødevarers interaktive Danmarkskort se, hvor i landet landmændene, der producerer råvarer til Michelin-restauranterne bor.

Kortet kan ses her: http://lf.dk/michelin

- Vi har sat os for at udbygge det gastronomiske Danmarkskort. For hvor der ligger en Michelin-restaurant, er der typisk også lokale råvareleverandører, der kan lave fødevarer i absolut verdensklasse. De landmænd vil vi gerne være med til at hylde, når stjernerne bliver uddelt, siger Karen Hækkerup, adm. direktør i Landbrug & Fødevarer.

På det nye gastronomiske Danmarkskort kan man både finde mælkeproducenter, fåreavlere, planteproducenter osv. Med kortet får danskerne mulighed for at finde ud af, hvor de lettest kan komme i nærheden af produkter, der er gode nok til at blive serveret på landets fineste restauranter.

- Jeg håber, vi med kortet kan være med til at skabe øget lokal stolthed over de dygtige landmænd rundt omkring i landet. Måske kan man endda køre forbi sin lokale landmand og købe Michelin-gulerødder eller Michelin-kød, så man derhjemme kan få lidt af stjernedrysset på sin egen middagstallerken, siger Karen Hækkerup.

Landbrug & Fødevarer er hovedsponsor for uddelingen af Michelin-stjernerne på Københavns Rådhus mandag aften.

- Jeg håber, at danskerne får øjnene op for, at der lige rundt om hjørnet bor landmænd i verdensklasse. Og så håber jeg også, at flere landmænd vil se muligheder i at samarbejde med de lokale restauranter, så vi forhåbentlig kan høste endnu mere hæder og anerkendelse til dansk gastronomi og landbrug, siger Karen Hækkerup.