Kan REKO ændre markedet?

600.000 brugere i Norden. En årlig omsætning på 300. millioner kroner. Navnet er REKO - det handler om lokale råvarer, økologi og et markant potentiale.

 

Landbrug & Fødevarer sætter fokus på lokale, økologiske fødevarer. Kom og hør om netværket med direkte salg fra producent til forbruger og foodservice gennem Facebook.

DATO: Fredag d. 28. september 2018 kl. 13-15.30
STED: INSP! Roskilde, Køgevej 6, 4000 Roskilde
TILMELDING: Senest mandag d. 24. september kl. 12.00 til Trine Møller Christensen på trmc@lf.dk.

Hvad er en REKO-RING?
REKO er et fødevarenetværk hvor lokale, økologiske producenter og forbrugere, i et geografisk afgrænset område, handler direkte med hinanden. På Facebook oprettes en gruppe – en lokal REKO-ring med en fast lokation - som løbende aftaler datoer for udlevering og afhentning af varer. Salget og markedsføringen af varerne sker udelukkende gennem Facebook inden arrangementet, hvor producenter laver et opslag med deres varer og kunderne forhåndsbestiller og betaler. Det gør, at ingen går forgæves – hverken producenter eller forbrugere.

Det hele startede i Finland i 2012 og har på få år vokset sig til hundredvis af grupper i Finland, Sverige og Norge. Turen er kommet til Danmark – og I kan være med.

HØR OM POTENTIALET
Landbrug & Fødevarer og Invio ved Roskilde Universitet har inviteret grundlægger af REKO, Thomas Snellman fra Finland, til at fortælle om, hvad REKO-ringe er, om potentialet for REKO-ringe i Danmark, og om hvordan man kommer i gang.

Hør også landmand og professor i marketing, Per E. Pedersen fra Norge, som giver jer indblik i markedsperspektiverne og i, hvordan man starter en REKO-ring op. Måske vil du være med i Danmarks første ØKO-REKO-ring?

Del med dine kollegaer og andre madelskere. Alle er velkomne – uanset om du er forbruger, kok, grossist, producent eller noget helt femte. Sammen gør vi måske vejen fra producent til forbruger og foodservice kortere.

Arrangementet er støttet af Fonden for Økologisk Landbrug. 

Andreas Buchhave Jensen

Andreas Buchhave Jensen

Chefkonsulent - Afsætning, Ernæring & Markedsudvikling

Telefon +4533394010

Mobil +4528960830


 

Trine Møller Christensen

Konsulent - Afsætning, Ernæring & Markedsudvikling

Telefon +4533394439

Mobil +4540750089