Restaurant BARR vinder ‘Årets ret med gris 2018’

Der var spænding til det sidste, men Restaurant BARR fra København vandt med en ret af Lyø revelsben ‘Årets ret med gris 2018’.

 

Foto: Peter Prik Larsen 

Med sin unikke ret af Lyø revelsben med pandekager, grannåle og tranebær vandt Restaurant BARR fra København ‘Årets ret med gris 2018’. Det skriver Landbrug & Fødevarers netmedie lf.dk.

Det var en tydeligt overrasket og lettere rørt køkkenchef, der under store klapsalver fra salen og konkurrenterne, trådte op på podiet med sit hold og modtog førstepræmien og vinderchecken på 30.000 kr. fra Mette Jasper Gammicchia, der er afdelingsleder for Handel, Marked & Ernæring i Landbrug & Fødevarer.

For selvom kokken er stolt af sin ret, havde han slet ikke forventet at vinde:

“Jeg er helt utrolig glad og meget, meget stolt. Det er jeg især, fordi det er en gammel egnsret, som vi har piftet lidt op. Retten er en hyldest til en særlig egn, nemlig Lyø, og den er en hyldest til gris,” siger Thorsten Schmidt, der er køkkenchef og medejer af Restaurant BARR.

I vinderretten forsøger han at vende nogle af grisens egenskaber til noget nyt, og derved få andre smage og teksturer frem:

“Rigtig mange af de retter, vi har på Restaurant BARR, er en skøn blanding af tradition, humor, godt håndværk og velsmag.”

Den rigtige ret vandt
Repræsentant for dommerpanelet, Bo Bech fra Geist, var ikke i tvivl om, at det er den helt rigtige vinder af ‘Årets ret med gris’, der er fundet:

“Vinderretten er en ret, der ikke mangler noget, og som er lystig, legesyg og gennemført. Den er både skarp og smuk – og så er den et helt måltid i sig selv.”

 

På en flot andenplads kom Restaurant Vollmers fra Malmø, der med en ret af lavtempereret, grillet gris fra Olingegård vandt 15.000 kr.

 

Tredjepladsen og præmien på 5.000 kr. gik til Falsled Kro fra Fyn, der havde kreeret en ret med grillet kappe af gris med karamelliseret løg.

Få et indblik i dagen her.

‘Årets ret med gris’ afholdes af Landbrug & Fødevarer og støttes af Norma og Frode S. Jacobsens Fond. Det er sjette gang, konkurrencen finder sted i Landbrug & Fødevarer-regi.

Yderligere information og kontakt til dommere og de deltagende restauranter via:
Pressekonsulent hos Landbrug & Fødevarer, Linda Gjaldbæk, tlf.: 26 84 28 80 og mail: lgjh@lf.dk