Ses vi i 2018?

Det håber vi. Vi brygger nemlig på en række spændende fødevareindsatser og madbegiveheder til det nye år. Tag et smugkig - vi håber på at se dig.

 

Glæd dig til 2018 – vi har nemlig en masse spændende fødevareindsatser og aktiviteter i pipelinen. Vi har samlet et overblik til dig her. Følg med på goderåvarer.dk, hvor vi holder dig opdateret på arrangementerne.

Slagterprisen, Mejeriprisen og Frugt- og grøntprisen
Endnu engang går jagten ind på de bedste fra detailhandlen indenfor mejeri, slagtervarer og frugt og grønt. I år får alle nominerede besøg af en mystery shopper. Vær med fra start, når vi åbner for indstillinger den 1. februar. Kriterierne er på vej - følg med på Slagterprisen, Mejeriprisen og Frugt- og grøntprisen.

Kantineprisen
Frokostpausen er noget, man kan glæde sig til mange steder i landet. For flere og flere kantiner gør en stor indsats for, at kvaliteten er i højsædet. Niveauet i den årlige dyst om at vinde Kantineprisen bliver ved med at være i top. Og i 2018 ser vi frem til igen at kunne hylde en dygtig vinder på Fødevaredagen. Vi åbner for indstillinger 1. februar 2018 – følg med på Kantineprisen.

Prisen ’Økologiske køkkenroser’

I 2017 er hele fire offentlige køkkener blevet hædret med økologiske køkkenroser - men festen stopper ikke her. FOA, 3F, Kost og ernæringsforbundet fortsætter sammen med Landbrug & Fødevarer det gode samarbejde om udbredelsen af økologi til de offentlige køkkenener. Vi glæder os til endnu et år, hvor de økologiske ildsjæle i Danmarks køkkener skal frem i lyset. Vi åbner for indstillinger den 1. februar 2018. Følg med på Økologiske Køkkenroser.

Økologi i Foodservice
Glæd dig til et år fyldt med økologi i foodservice. I løbet af året liner vi op med en masse inspirationsforløb for dig, der arbejder i det professionelle køkken. Følg med her på goderåvarer.dk.

Skal der kanin på menuen?
I Sydeuropa er kaniner en helt normal spise. Så hvorfor ikke også i Danmark? Vi bakker op om mere kanin på menuen i Danmark og tager på tourné rund i madlandet. Mød os på udvalgte grossistmesser i 2018.

Round-table: Fra Svin til gris
Vi er gået fra svin til gris i den ferske kategori. Først og fremmest i detail. Men også i foodservice. Nu er turen kommet til de forædlede produkter. Derfor samler Landbrug & Fødevarer beslutningstagerne i forædlingsindustrien, detailhandlen og foodservice til møde. Vær med hvor beslutningerne tages. Hør hvordan re-branding løfter kategorien gris. Og få de nyeste salgs-insights med hjem.
Arrangementet foregår den 27. februar 2018 hos Landbrug & Fødevarer. Kontakt Anne Lund på alu@lf.dk for mere information og tilmelding. Og besøg det nye griseunivers Spis gris her på sitet.

Fødevaredagen
Vi inviterer endnu engang hele fødevare-Danmark til årets store branchedag. Plej dit netværk og bliv opdateret på de nyeste tendenser indenfor dit arbejdsområde. Fødevaredagen afholdes den 9. oktober 2018 i de smukke rammer på Hindsgavl Slot. Vi sender invitationer til beslutningstagere fra detail og foodservice i løbet af sommeren. Se programmer, film og fotos fra tidligere Fødevaredage.

Årets ret med Gris
Spændingen er stor når, landets toprestauranter stiller op til Årets ret med Gris anno 2018. Hvad finder de på af nye tilberedningsmetoder af grisen?
Fru Larsen, Langå løb med sejren i 2017 stærkt forfulgt af BASALT og Formel B, begge fra København. I 2018 finder konkurrencen sted den 29. oktober. Følg med på Facebooksiden ’Årets ret med Gris’ og her på sitet under ’Årets ret med Gris’, hvor du også kan se fotos fra årets konkurrence.

Økologi på uddannelser
Vi inviterer en håndfuld af fremtidens madprofessionelle med om bord som Økologiske Food Fighters i 2018. De kan glæde sig til at blive fint klædt på med praktisk og teoretisk viden om økologi og så kan de glæde sig endnu mere til at turnere rundt på landets erhvervs- og professionshøjskoler og deltage i Øko-temadage. Her deler de deres viden om økologisk produktion og råvarer med klassekammerater og bringer tværfagligheden i spil.
Lyder det som noget for dig? Så hold dig klar ved tasterne, når ansøgningsfrist og program offentliggøres i begyndelsen af 2018 på foodfighters.dk og på Facebooksiden ’Økologiske Food Fighters’.

Kom i praktik hos din landmand
Nu kan du som kokkeelev komme i praktik hos en landmand. Og landmanden kommer i praktik i dit køkken. Lyder det ikke spændende? Du får en tværfaglig forståelse for, hvor råvarerne i dit køkken kommer fra, samarbejdet mellem dig og din leverandør styrkes, dialogen bliver bedre. Og måske bliver maden også bedre. Læs mere om projektet ’Fra greb til gaffel’ og kontakt Anne Falkesgaard på anfa@lf.dk for mere information.