Økologi i attraktioner

Se med når to forskellige attraktioner i Danmark - Givskud Zoo og Fårup Sommerland - fortæller om hvordan de forholder sig til økologi i videoerne nedenfor:



Hør driftsansvarlig Thomas Vestergård fortælle om hvordan de tænker økologi og bærdygtighed ind hos Givskud Zoo og se de flotte billeder af dyrene.


 

Hør Ole Rued , Food & Retail chef i Fårup Sommerland, fortælle om, hvordan de i mere end 15 år har arbejdet med økologi. I Fårup har de en strategi om at handle lokalt og bruge økologiske råvarer i det omfang det er muligt, og arbejder fortsat mod at implementere mere økologi.

Kok - vi kræver økologi! Også når vi er i forlystelsesparker eller Zoo

Attraktionsmiljøet er kendt for hotdogs, store vaffelis og candyfloss. Ikke nødvendigvis økologi. Derfor sendte vi det famøse influencer-par, Jesper Søvndal og hans kone Johanne Mygind, ud på en mission i to udvalgte attraktioner. Deres mission lød på, at de skulle finde økologien. 

Se hvordan det gik i deres tre reels herunder.






White paper - Økologi & Gastronomi

Hvordan er det nu lige med økologi i forhold til kvalitet, dyrevelfærd, smag og bæredygtighed? Hvad mener andre madprofessionelle fra gastronomien om økologi? Hvordan får man mere økologi på menuen, uden at budgettet sprænges?

Alt dette og meget mere, kan du finde svar på i dette spritnye white paper, hvor vi har samlet alt du skal vide om 'Økologi & Gastronomi', til dig der arbejder i foodservicebranchen.

Du kan finde whitepaperet via linket nedenfor:
Whitepaper - 'Økologi & Gastronomi'

Projektet er støttet af Fonden for økologisk landbrug.

Økologi i Foodservice - en podcast serie

Hvordan står det til med økologien i de private køkkener? Og hvordan bruger kokkene økologien i deres arbejde? Vi har spurgt 4 prominente kokke om deres brug, forventninger og tanker til økologien i deres daglige arbejde. I samarbejde med Kokken & Gæsten, en podcast om kokkefaget, har Landbrug & Fødevarer fået udviklet en podcast-serie bestående af 4 episoder. Lyt med og fordyb dig i dialogerne om økologi i topgastronomien, i selskab med nogle af de bedste danske kokke - bon appetit! :-) 

Episode 1# Christoffer Norton på Domestic i Aarhus

Jeg er gået sammen med Landbrug & Fødevarer for at skabe fokus på bæredygtighed og økologi ude på den danske restaurant scene. Hvor meget fylder det? Er det noget man tænker over? Økologi mærket, hvad er det? Det er nogle af de spørgsmål vi kommer omkring. Det vil udmunde sig i 4 episoder, med kendte venner af huset. Hvis i mangler at få præciseret hvem jeg snakker med, så find den tidligere episode. Episode 1 med Christoffer Norton, blev en meget spændende snak om det lokale, og kvalitet. Går det altid hånd i hånd, og hvad vil man gå på kompromis med? Lyt med her, og de fremtidige episoder.

Lyt til episode 1 her eller dér hvor du hører podcasts.

Episode 2# Claus Henriksen på Restaurant Mota

Denne episode er bragt i samarbejde med Landbrug & Fødevarer. Så har vi ramt episode 2 i podcast serien, hvor bæredygtighed, og økologi er omdrejningspunktet. Jeg er kørt en tur til Restaurant Mota, for at besøge et god ven af programmet, Claus Henriksen. Claus har altid haft det lokale, økologiske og bæredygtige i tankerne, når det giver mening. Efter mange år på Dragsholm Slot, er Claus vant til at have afgrøderne lige ude foran døren. Lyt med, og skab jeres egen holdning til emnet. God fornøjelse

Lyt til episode 2 her eller dér hvor du hører podcasts.

Episode 3# Kenneth Toft-Hansen & Elisabeth Madsen på Svinkløv Badehotel

Kenneth Toft-Hansen & Elisabeth Madsen står sammen i køkkenet på Svinkløv Badehotel. Jeg er taget til det nordjyske, for at få en snak med 2 af de allerbedste kokke vi har herhjemme. Den ene har stået på den store scene i noget tid efterhånden, imens den anden stormer frem i øjeblikket. Hør 2 generationers take på økologi og bæredygtighed. Den er bragt i samarbejde med Landbrug & Fødevarer. Go fornøjelse.

Lyt til episode 3 her eller dér hvor du hører podcasts.

Episode 4# Francis Cardenau & Søren Wuiff

Francis Cardenau & Søren Wuiff er to som jeg holder meget af. Begge med holdninger og hjertet på det rette sted. Vi har snakket mange gange, og meget, men aldrig om et fast emne. Uden de var klædt på, blev de spurgt ind til erfaringer, holdninger og følelser om økologi og holdninger. Den ærlige og kærlige tone fylder, og vi hyggede os med morgenboller og kaffe. Tak i to, og tak til Landbrug & Fødevarer som denne podcast serie er bragt i samarbejde med. Go fornøjelse. 

Lyt til episode 4 her eller dér hvor du hører podcasts.