Masterclasses
Masterclasses

Masterclasses

Arrangør:

Landbrug & Fødevarer

Dato og tid:


10.00 - 14.00

Målgruppe:

Kokke, kantiner, grossister, restauranter, cafeer, offentlige køkkener, kæder og hoteller

Pris:

Arrangementet er gratis

Sted:

Digitalt

Udbytte:

Eventet byder på ny inspiration, viden om fremtidens menu, kødets, de grønne proteiner og ikke mindst fiskens rolle + indsigt i fremtidens trends

Digitalt Topmøde: Klima, økologi & bæredygtighed - de nye grundsmage?

Store agendaer banker på døren. Der skal træffes råvare-valg, der har betydning for klima og kunder. Især i tiden efter covid-19. Velkommen til et line-up af stærke stemmer, der giver deres bud på vejen frem for de madprofessionelle og for havet, kødet og planterne. 

 

PROGRAM 

10.00-10.10: Intro: Velkommen til dagens tre råvare-kapitler 
Anders Nicolajsen & Lærke Lund fra Landbrug & Fødevarer kickstarter dagen. 

10.10-10.30: Key note: Puglisis verden
Han er kok, entreprenør og rebel - og dagens agendaer er hjørnestenene i hans forretning. Velkommen til Christian Puglisi. 

10.30-10.50:Quick data: Det siger jeres gæster
Analysechef Per Vesterbæk fra Landbrug & Fødevarer jonglerer dagligt med tal og mestrer også et kig i krystalkuglen.
Vi har stillet ham et vigtigt spørgsmål: Hvilken menu ønsker danskerne?

 

HAVET

11.00-11.05: Mød fisken
De blå proteiner har længe fået alt for lidt ”shine”. Tag med til Hvide Sande og kom tæt på fangsten og fangeren. (video)

11.05-11.25: Klimafisk
Anders Barsøe, manden bag Letz Sushi kæden, er ikke i tvivl.  Bæredygtighed kommer til at kunne betale sig – og havet bliver en endnu vigtigere bæredygtig ven i fremtiden. Men hvor starter man som køkken - og er det kampen værd?

11.25-11.30: Mad & meninger
Vær en del af samtalen og del din stemme på topmødets realtime Q/A.  

11.30-12.00: Ligger der bæredygtige løsninger under havet overflade?
Chefredaktør Martin Krasnik har inviteret mennesker med maritime meninger ombord. Hør Anders Barsøe fra Letz Sushi, Kenn Fisher fra Danmarks Fiskeriforening og Louise Fredbo fra Future Navigator give deres bud på havets rolle på fremtidens tallerken.

12.00-12.20: Pause

LANDET

12.20-12.25: Mød kødet 
Alle taler om det. Alle har en mening om det. Kødet er centrum for forskning, debat og præferencer. Tag med til Midtjylland og kom tæt på Flemming Kjeldberg og hans økologiske grise. (video)

12.25-12.40: Kødet & klimaet
Hun er nysgerrig og bider sig fast i selv de sværeste problemstillinger. Mød Puk Maia Ingemann Holm fra Landbrug & Fødevarer og hør hvad der er op og ned på tidens mest omdiskuterede emne: kødet, klimaet og ikke mindst ernæringen.

12.40-12.45: Mød planterne
Vi tager til Bjerringbro, hvor Peter og Danroots producerer økologiske grøntsager som aldrig før. Hvad betyder bæredygtighed egentlig i planteriget? (video)

12.45-13.10: 80/20, Butchers Manifesto & Social Cantina - 3 mænd, 3 dogmer
Christian Bøjlund fra Madhuset Løgten, Michael Museth fra Folkets Madhus og Mathias Holt fra Social Cantina er blandt de dygtigste madsnedkere i landet, og de har plads til det hele i deres  skarpe madkoncepter. Både mange grøntsager og mindre - men bedre - kød.

13.10-13.15: Mad & meninger
Vær en del af samtalen og del din stemme på topmødets realtime Q/A.

13:15-13.25 Pause 

13.10-13.40: 
Grisen giver umami og velsmag ville mange sige. Netop den umami, som grøntsagerne savner. Men hvilken rolle skal grisen have i vores menu-planlægning? Hvad med klimaregnskavbet, smagen og ikke mindt madkulturen? Chefredaktør Martin Krasnik caster til både hovedroller og biroller i dagens store kød-talk med restauratør Christian Bøjlund, slagter og madekspert Michael Museth, fremtidswoman Louise Fredbo og ernæringsekspert Puk Maia Ingemann Holm.

13.40-14.00: Opsamling og tak for i dag 

Tilmeld dig arrangementet her 

 Har du spørgsmål eller kommentarer, er du velkommen til at kontakte Anders Nicolajsen på andn@lf.dk. 

 

Se også