Bryst stegestykke af gris

Ribbenssteg (stegestykke)

Stegestykket er federe end kogestykket. Et helt stegestykke er med ben, og kan skæres til ribbensteg og revelsben. Revelsben er dejlige at braisere, marinere og grille. Du kan også skære benene af og tilberede dem som ribben/spareribs og så anvende resten af brystet som steg. Stegestykket kan braiseres helt eller i større stykker, saltes og anvende det i forskellige gryderetter, som fx casoulet. Det braiserede stykke bryst har mange anvendelsesmuligheder. Det kan fx lægges i pres og steges i passende størrelser, eller det kan anvendes til rillette.


Skærevejledning

Brystets koge- og stegestykke deles, så kogestykket er lidt bredere end stegestykket eller så kogestykket og stegestykket er lige store.

Ribbenssteg med ben.

Sværen er ridset med ½ - 1 cm's mellemrum.

Brystets stegestykke uden ben var tidligere den mest brugte udskæring til stegeflæsk.


Anprisninger

 

Der findes en lang række muligheder for at anprise fødevarer, men området er omfattet af forskellig og specifik eller uspecifik lovgivning, som naturligvis skal følges. Derfor giver vi dig her vejledning til, hvordan din virksomhed kan angribe anprisningen af denne fødevare.

Hent Excel-ark med anprisninger

Ønsker du at lære mere om anprisninger, kan du besøge vores anprisnings-univers

 


Tilberedning

Tilberedningssvind: Ca. 35 %

Grundtilberedningsanvisning i ovn 

1 - 1½ kg ribbenssteg af brystets stegestykke med ben 
1 - 1½ spsk groft salt 
5 dl vand, hvis der ønskes sauce 

Tilberedningstid: Ca. 1½ time 

• Rids sværen helt ned til kødet med ½ - 1 cm's mellemrum. 
• Vær omhyggelig med at få salt ned mellem alle sværene.
• Læg stegen på en rist i bradepanden, så sværen ligger så lige som muligt dvs. helt vandret.
• Sæt bradepanden med stegen midt i en kold ovn. 
• Tænd ovnen på 200 grader og lad stegen stå i ca. 1½ time, til kødet er gennemstegt. Er sværen ikke være helt sprød, så brun stegen efter ved 250 grader.
• Fjern benene før kødet skæres i skiver.

Grundtilberedningsanvisning i ovn ved lav temperatur

1 - 1½ kg ribbenssteg af brystets stegestykke med ben 
1 - 1½ spsk groft salt 
5 dl vand, hvis der ønskes sauce 

• Rids sværen helt ned til kødet med ½ - 1 cm's mellemrum. 
• Vær omhyggelig med at få salt ned mellem alle sværene.
• Læg stegen på en rist i bradepanden, så sværen ligger så lige som muligt dvs. helt vandret.
• Sæt bradepanden med stegen midt i en kold ovn. 
• Tænd ovnen på 100 grader og steg kødet i 2 - 2½ time. 
• Skru ovnen op på 250 grader og steg til sværen er gylden og sprød, og kødet er gennemstegt. 
• Hold øje med at sværen ikke bliver for mørk.